Gözünü konserlere diken HÜDA PAR yine hedef gösterdi: 'Ahlaki değerler hiçe sayılıyor'

Gözünü konserlere diken HÜDA PAR yine hedef gösterdi: 'Ahlaki değerler hiçe sayılıyor'
En son haziran ayında konser ve festivalleri; geçen yıl ise İrem Derici'yi gösteren HÜDA PAR, yine konserleri hedef aldı: Eğlence adı altında ahlaki değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez.

Artı Gerçek - Daha önce birçok kez festivalleri ve sanatçıları 'ahlak' üzerinden hedef gösteren HÜDA PAR, yine konserleri hedef aldı. HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanı ve parti sözcüsü Yunus Emiroğlu, belediyelerin düzenlediği konserlere ilişkin "Eğlence adı altında ahlaki değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez" dedi.

Emiroğlu, “Son dönemlerde kimi belediyelerin düzenlediği sözde festivallerle hem genç nesillerin ifsada sürüklendiğini hem de kamu kaynaklarının israf edildiğini esefle izlemekteyiz. Eğlence adı altında ahlakî değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez. Kültürümüze, sosyal dokumuza ve ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan bu tür etkinlikler, gençliği ideal, değer, hedef ve önceliklerinin tamamından uzaklaştırmaktadır. Öte yandan sözde özgürlük adı altında sapkın akımların savunuculuğunu yapanların, gençlerin karşısına rol model olarak çıkarılması da tam bir aymazlık ve şuursuzluk örneğidir. Türkiye’nin ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde eğlence adı altında düzenlenen festivallerde milyonlarca liranın çarçur edilmesinin izahı yoktur” ifadelerini kullandı.

'GENÇLİĞİ İŞRET VE SEFAHAT BATAKLIĞINA SÜRÜKLEYEREK GELECEK İNŞA EDİLEMEZ'

Emiroğlu, ”Gençlerin maddî ve manevî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler tertip etmek gayet tabiidir. Ancak kamu kaynakları, nesillerin ifsat edilmesi amacıyla kullanılmamalıdır. Gençliğin çok ciddi bir ahlakî yozlaşma ile karşı karşıya olduğu günümüzde masiyet ve ifsat kokan etkinlikler yerine meşru dairede ve israfa kaçmadan elbette ki sosyal ve kültürel çalışmalar yapılabilir. Unutmayalım ki gençliği, yeni nesli kimler yetiştirirse Türkiye’nin geleceğine de onlar yön verecektir. Geleceği inşa etmek ise ancak gençliğin ihyası ile mümkündür. Gençliği işret ve sefahat bataklığına sürükleyerek gelecek inşa edilemez. Belediyelerin görevi ifsat organizasyonları tertip etmek değil, şehirleri maddi ve manevi açıdan inşa ve ihya etmektir. Belediye başkanı da şehrin eminidir. Hele hele nice insanımızın geçimini temin etmekte zorlandığı bir dönemde kamu kaynaklarını fütursuzca israf etmek eminliğe asla sığmaz. Son olarak başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrımız şudur; içinden geçtiğimiz şu ekonomik darboğazda milletin malını gereksiz ve anlamsız işlerde kullanarak emanete ihanet etmeyin. Kamu kaynaklarını milletin temel ihtiyaçları için kullanın. Milletin ahını değil, duasını alın” şeklinde konuştu.

BU İLK DEĞİL

HÜDA PAR, haziran ayında da festivalleri ve konserleri hedef almıştı. HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanı ve parti sözcüsü Yunus Emiroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son dönemlerde festival ve konser adı altında ortaya konan rezaletlerle halkın inancına, ahlakına ve manevi tüm değerlerine hakaret ediliyor, sapıklık, uyuşturucu bağımlılığı, alkolizm, fuhşiyat ve teşhircilik normalleştirilip destekleniyor. Bu yapılanlara engel olması gereken bakanlıklar, valilikler ve belediyeler de maalesef bu çirkinliklere çoğu zaman ortak veya alet oluyor, halkın parasıyla halkın geleceği olan gençlik ifsat ediliyor.

Alkol ve uyuşturucu ile zihni bulandırılan, fuhşiyat, teşhircilik ve cinsi sapıklıkla namus anlayışı, utanma duygusu, şahsiyeti ve haysiyeti yok edilen gençlik kendisine, ailesine ve bütün topluma ümit olacak yerde bela ve musibet olmaktadır. Her biri zihniyle, vicdanıyla, imanıyla pırıl pırıl olan gençlerimizi maddi ve manevi açıdan güçlendirmek varken, birtakım maddi çıkarlar uğruna ahlaksızlık girdabına yuvarlayıp boğulmaya terk etmek canavarlıktır. Gençlerimizin, eğlence adı altında harama ve gayrimeşru işlere teşvik edilmesine seyirci kalmak hükümet için büyük bir gaflettir."

HEDEF GÖSTERDİKLERİ İREM DERİCİ'NİN KONSERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Geçen yıl ise HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı İrem Derici'yi hedef göstermişti.

“Sanata ve tanıtıma değil, sapkınlığa karşıyız” notuyla paylaşılan videoda, HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı şöyle konuşmuştu:

“Salçalı köfte festivaline sapkınlığı benimseyen ve destekleyen birinin tercih edilip davet edilmesi, Elazığ halkının manevi değerleriyle uyuşmamakta, kültürümüze ve inancımıza aykırılık teşkil etmektedir.

Şehrin değerlerine aykırı olan bu tercih, köfteciler sokağı esnafına da saygısızlıktır. Elazığ halkı, inancına ve kültürel değerlerine bağlı bir halktır. Bu yönüyle Aziz bir millet olduğu herkes tarafından bilinmekte, şehrin adı El-Aziz olarak da isimlendirilmektedir.

Kurum ve kuruluşlarımız şehrin bu azizliğine zarar verecek etkinliklere prim vermemeli, aziz şehri eşcinsellik denen sapıklıktan muhafaza etmelidir. Köfteciler sokağı esnafımız başta olmak üzere aziz şehrin insanları, bu lezzetlerimizin sapkın organizeler ile lekelenmesine müsaade etmemeli, tepkisini göstermelidir.

Festivallerin, kültürümüze uygun sanatçılar ve organizeler ile yapılması sağlanmalıdır. Bu festivali organize eden yetkililer ve sponsorlar, eşcinselliği destekleyen sapıklar ile aynı duruş içerisinde olmadıklarının gayreti içerisine girmeli ve bu yanlış tercihten vazgeçmelidir.”

Bunun üzerine İrem Derici'nin konseri iptal edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar