Hakkari'den önce son 'çıkış': Van, 'İradeye Saygı Yürüyüşü'ne hazırlanıyor

Hakkari'den önce son 'çıkış': Van, 'İradeye Saygı Yürüyüşü'ne hazırlanıyor
Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı 3 Temmuz'da Van'dan yapılacak açıklama ve uğurlamanın hazırlıkları sürüyor. Siyasetçiler, tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı İstanbul'dan başlatılan "İradeye Saygı Yürüyüşü" sürüyor. Yürüyüşçüler, birçok kente uğradıktan sonra 3 Temmuz'da Van'da buluşacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla Musa Anter Barış Parkı’nda kitlesel bir açıklama yapıldıktan sonra Hakkari'ye doğru 6 günlük bir yürüyüş başlatacak.

YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI

İktidarın halk iradesini üçüncü kez yok saydığını ifade eden DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, "Buna karşı demokratik hakkımız olan tepkileri sürdürüyoruz. Türkiye ve Kurdistan kentlerinden birçok heyet, şuan Van’a doğru yola çıktı. 3 Temmuz’da açıklama yapacağız. Yapacağımız bu açıklamaya tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerinin katılım sağlamasını talep ediyoruz" çağrısı yaptı.

'ALANLARDA OLACAĞIZ'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay da tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı. Okay, "AKP-MHP iktidarı Hakkari yenilgisini hazmedemeyip kayyım atadı. Halkın iradesine karşı yapılan bu atamayı kabul etmiyoruz. Bu iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Kayyım zihniyetinden kurtulmak için halkımızın tepkisi çok önemlidir. 3 Temmuz’da Hakkari'ye kadar yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyoruz. Hakkari halkının iradesi için alanlarda olacağız” ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar