Hatimoğulları'ndan, 'ötekileştirmedik' diyen Erdoğan'a yanıt: Simülasyonda yaşıyor

Hatimoğulları'ndan, 'ötekileştirmedik' diyen Erdoğan'a yanıt: Simülasyonda yaşıyor
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "insanımızın kökeninden, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler geride kaldı" diyen Tayyip Erdoğan'a cevap verdi: Sanırsın kendi iktidarında değil, simülasyonda yaşıyor

Artı Gerçek - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bitlis Ahlat'ta yaptığı konuşmada "İnsanımızın kökeninden, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler geride kaldı" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hatimoğulları, Kürtçe halay çekenlerin gözaltına alınmasını, işçi eylemlerini ve kadınlara yönelik saldırıları hatırlattı. Hatimoğulları şöyle dedi:

"Her konuşmasında hakareti ağzından eksik etmeyen Erdoğan Bitlis’te “İnsanımız kökeninden, dilinden, inancından dolayı ötekileştirilmiyor.” demiş! Hakkını isteyen işçiyi düşman, Kürtçe halay çeken anneyi düşman, kendi yaşam tarzında ısrar eden kadınları düşman ilan eden Erdoğan sanırsın kendi iktidarında değil, simülasyonda yaşıyor."

'KAYYIM HARİTASINA BAKSIN'

Hatimoğulları, Erdoğan'ın bölge illerinin geri kalmışlığının ortadan kalktığına yönelik sözlerini de eleştirdi:

"Ne diyor Erdoğan? Bölgenin geri kalmışlığı bitti. Erdoğan’a önerimizdir. İllerin sosyo-gelişmişlik haritasına baksın, kayyım atama haritasına baksın. Bir de Şark Islahat Planı’na baksın. Kimin, hangi zulümle yoksul bırakıldığını görür.

Geri kalan bölge halkı ve Türkiye halkları değil, AKP-MHP ittifakının zihniyetidir. 21. yüzyılda hala bir halkın iradesini yok sayan, eşit yurttaşlar olarak görmeyen, dilini-kültürünü ötekileştiren siyaset geri kalmıştır, çağ dışıdır."

'MAFYA-ÇETE DÜZENİNİN HAMİSİ OLAN ORTAĞIN MHP’YE BAK'

Erdoğan'ın, "Anayasal zeminde şehirlerimize hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunumuz yoktur" sözlerine de cevap veren Hatimoğulları şunları söyledi:

"Bir de utanmadan yasadışı faaliyetler bahanesiyle kayyım atamanın sınırlarını çiziyor. Yasa dışı iş yapan arıyorsan DEM Parti’ye değil, mafya-çete düzeninin hamisi olan ortağın MHP’ye bak. Belediyeleri batıran kayyımlara bak. Tek bir kuruş vergi ödemeyen şirketlere bak.

Kimsenin şüphesi olmasın. AKP-MHP iktidarına rağmen yasanın sınırlarını mafya-çete düzeninin değil, demokrasinin, adaletin ve eşitliğin çizdiği bir ülkeyi Türkiye’nin emekçileri, yoksulları, ötekileştirilenleri olarak hep birlikte kuracağız."

'ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?'

Ahlat'ta konuşan Tayyip Erdoğan "Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların baskıların yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır." demişti.

Öne Çıkanlar