HDP MYK'ye seçim için tam yetki verildi

HDP MYK'ye seçim için tam yetki verildi
HDP PM'nin sonuç bildirgesinde, seçim sürecinde yürütülecek çalışmalar ve alınacak kararlarda MYK'ye tam yetki verildiği belirtildi.

Artı Gerçek - Parti Meclisi’nin (PM) 12 Mart tarihinde gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

Depremlerin iktidarın politikaları nedeniyle felakete dönüştüğüne dikkat çekilen bildirgede, “Aynı zamanda tarihi seçim sürecine girildiği koşullarda; Parti Meclisimiz yaşanan insani felaketin sebep ve sonuçlarını, yeni bir yaşamın inşa edilmesinin zaruretiyle birlikte kapsamlı bir muhtevada tartışmıştır. Partimizin depremin ilk gününden itibaren seferberlik ruhuyla hızlı bir biçimde bölgeye ulaşarak halkla güçlü bir dayanışmayı geliştirebilmiş olmasında, etik ve politik zemine dayandırdığı yerel demokrasi ilkesinin etkisine ve önemine işaret edilmiştir. Hayatiyet arz eden bu etkili dayanışma çabalarının sürdürüleceği hususunda da kararlılığını ifade etmiştir” denildi.

Afet ve Acil Durumlar Komisyonu’nun kurulmasının karar altına alındığı vurgulanan bildirgede, Newroz’un bu süreçteki anlam ve önemi ile birlikte seçim süreci ve ittifak politikasının da birçok yönüyle tartışıldığı aktarıldı.

'TEK BİR OYUMUZUN HEBA OLMASIN'

HDP’nin 2021 Eylül ayında ilan ettiği Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı Deklarasyonu’na atıfta bulunulan bildirgede, deklarasyonun çoklu krizlerin çözümünde çerçeve olduğuna işaret edildi. Bildirgede, “Bu minvalde Üçüncü Yol stratejimizin, partimizin tarihsel ve ilkesel pozisyonu olduğu da hassasiyetle vurgulanmıştır. Seçim tarihinin netleşmesiyle birlikte partimizin ve geliştirdiğimiz ittifakların önemi daha belirgin bir şekilde görünür hale gelmiştir. Milletvekili seçimlerinde, tek bir oyumuzun heba olmaması perspektifiyle en çok milletvekili çıkarma hedefini gözeterek hareket edeceğiz. HDP olarak; 14 Mayıs’ta kadınların, gençlerin, halkların, inançların, engellilerin, çocukların, emekçilerin, cinsiyet kimliklerinin ve tüm toplumsal kesimlerin yeni yaşamı birlikte örmesinde güvence olacağız” denildi.

Bildirge şu sözlerle sonlandırıldı: “Yan yana olduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz toplumsal güçlerden aldığımız mücadele kararlılığı ve sorumlulukla, halklarımızın özgür ve demokratik yarınını inşa edecek bir iradeyle seçime ve değiştirmeye hazırız. MYK yetkilendirme Parti Meclisimiz seçim sürecinde yürütülecek çalışmalarda ve alınacak kararlarda Merkez Yürütme Kurulu’na tam yetki vermiştir.” (MA)

Öne Çıkanlar