HDP'li vekiller Habip Eksik için Meclis Başkanlığı'na yürüdü

HDP'li vekiller Habip Eksik için Meclis Başkanlığı'na yürüdü
Ellerinde Habip Eksik'in hastanede çekilen fotoğraflarını taşıyan HDP'li vekiller Meclis başkanlığı önüne yürüdü. Burada yapılan açıklamada, "Meclis Başkanı'nın polis şiddetini kınamaması saldırıyı zımnen tanıma anlamına gelir" denildi.

Artı Gerçek - HDP milletvekilleri, Hakkâri Yüksekova'da yapılması planlanan yürüyüşte polis şiddetine uğrayan ve bacağı kırılan Habip Eksik için Meclis Başkanlığı'na yürüdü.

Ellerinde, Habip Eksik'in hastanede çekilmiş fotoğraflarını taşıyan vekiller Meclis Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

'MECLİS BAŞKANI'NIN SIUSKUNLUĞU ZIMNEN ONAYLADIĞI ANLAMINA GELİYOR'

Vekiller adına açıklamayı yapan HDP Grup başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis Başkan Mustafa Şenntop'tan polis şiddetine uğrayan Habip Eksik ile ilgili bir açıklama ve kınama yapmadığını hatırlattı ve "Meclis Başkanı'nın bu saldırı ile ilgili açıklama yapmaması zımnen onayladığı anlamına geliyor" dedi.

2.jpeg

Oluç, açıklamasında Şentop'tan kınama beklediklerini vurguladı ve şöyle konuştu:

“Meclis Başkanı bugüne kadar suskun kalarak ve dün randevu istememize rağmen bize randevu vermeyerek bu saldırının arkasında olduğuna dair güçlü işaretler vermektedir. Biz kendisinden açıklama bekliyoruz. Eğer bu saldırının arkasında değilse, eğer bu saldırıyı hem insanlık hem de dokunulmazlık açısından kınıyorsa bunu duymak istiyoruz”

'PLANLI SALDIRI'

Habip Eksik'e yönelik polis şiddetinin planlı bir saldırı olduğunu söyleyen Oluç, tüm siyasi partileri de buna karşı tavır almaya çağırdı:

"Çok net olarak bir kez daha söylüyoruz. Hakkari'de Yüksekova’da olan iş bilinçli planlı yapılmıştır. Oradaki bütün yurttaşlar ve kameralar uzaklaştırıldıktan sonra kolluk güçleri vekillerimizi darp etmek üzere üzerlerine çullanmışlardır. Planlı ve bilinçlidir. Emniyet amiri saldırı emrini vermiştir. Vekillerimiz kulaklarıyla duymuşlardır. Müzakere edilirken saldırmışlardır. Yere düşen vekillerimizi tekmelemişlerdir. Olay bu kadar açık ve net. Bütün siyasi partilerden bu konuda tavır bekliyoruz."

Muhalefet partilerine de seslenen Oluç, "Suskun kalmayın. Konuşmak zorunda kaldığınız gün çok daha acı bir şey olmuş olabilir. Ve siz geç kalmış olursunuz." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından HDP’li vekiller, ellerinde taşıdıkları dövizleri Meclis Başkanlığı’nın önüne bıraktı. Fotoğraflar, HDP'liler ayrılır ayrılmaz Meclis'te görevli polisler tarafından topladı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar