Hulusi Akar Meclis'te sinirlerine hakim olamadı: 'Bağırırım' dedi, kürsüye vurdu

TBMM'de CHP'lilerle tartışmaya giren AKP'li Hulusi Akar, "Suriye sınırı kevgire dönerken Genelkurmay Başkanı'ydın, ne yaptın?" sorusuna sinirlendi. "Dinleyin bir dakika, dinle ya" diyerek bağıran Akar,

Artı Gerçek - TBMM Genel Kurulu'nda, AKP ve CHP arasında 'Mavi Vatan' ve Suriye tartışması yaşandı.

Eski Milli Savunma Bakanı, AKP Milletvekili Hulusi Akar, Genel Kurul'un dünkü oturumunda gündem dışı söz alarak, CHP'li Namık Tan'ın 'Mavi Vatan'a ilişkin sözlerini eleştirerek, "Devletimizin askeriyle siviliyle her türlü fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek gerçekten büyük bir gaflet, büyük bir ayıp ve büyük bir talihsizliktir. Arkadaşlarımız, vatandaşlarımız giderek sayın Tan'ın pasaportunun rengini soruyor. Siz CHP grubundan bunun cevabını ve izahını bekliyoruz" dedi.

EMİR: TÜKÜRDÜĞÜNÜZÜ YALADINIZ

Akar'a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise "Biz bu Cumhuriyet’in kurucu partisi olarak vatanımızın da Mavi Vatanımızın da, gök vatanımızın da peşindeyiz, arkasındayız" diyerek, AKP'nin geçmişteki Suriye ve Mısır politikalarını hatırlattı ve şunları söyledi:

"Şimdi ne oldu, tükürdüğünüzü yaladınız, Sisi ile anlaştınız. Ama geç kaldınız, geç. Mavi Vatan elden kaçtı. Yunanistan Mısır ile anlaştı, Yunanistan Hafter ile anlaştı. Şimdi sizin aklınıza geldi, şu anda Cumhurbaşkanı Hafter'in kapısında bekliyor. Suriye sınırı kevgire dönerken Genelkurmay Başkanı'ydın, ne yaptın? 'Biz Suriye'deki savaşa ateşle gidemeyiz, oradan milyonlarsa sığınmacı gelir, ülkemiz kan revan içinde olur' dedin mi demedin mi? Gel burada bunu anlat."

'BAĞIRIRIM, DİNLEYİN'

Emir'in ardından yeniden söz alan Akar, muhalefet sıralarından tepkiler üzerine "Dinleyin bir dakika, dinle ya" diyerek bağırdı. Akar, "Ben konuşmacıyım, bu Meclis'in bir nizamı var. Bana Başkan söz verdi, size söz vermedi. Söz vermedi, oturduğun yerden konuşmayın. Bağırırım, dinleyin" diye devam etti. Ardından Akar, "Söyle şunlara sussunlar ya" ifadelerini kullandı. (ANKA)

Öne Çıkanlar