İddia: Akşener, Ankara adaylığı için eski CHP'li Sinan Aygün'e teklif götürdü

İddia: Akşener, Ankara adaylığı için eski CHP'li Sinan Aygün'e teklif götürdü
İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski ortağı CHP'nin eski vekillerinden, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'e teklif götürdüğü iddia edildi. İYİ Parti ise bahsi geçen yemeği doğrularken, adaylık teklifini yalanladı.

Artı Gerçek - Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yerine 81 ilde aday çıkarma kararını açıklayan İYİ Parti'nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi için eski CHP milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'e teklif götürdüğü ileri sürüldü. İddiaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Sinan Aygün, bazı başka isimlerin de katıldığı bir yemekte biraraya geldi. Yemeğin, Aygün'ün sahibi olduğu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hakkında yıkım kararı aldığı Togo Kuleleri'nde yapıldığı iddiası da dikkat çekti.

İYİ Parti ise yemek iddiasını doğrulamakla birlikte, Aygün'e teklif götürülmediğini duyurdu.

'CEMİL ÇİÇEK, ABDÜLKADİR AKSU, OKTAY VURAL KATILDI'

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, söz konusu yemeğe Akşener ve Aygün'ün yanı sıra eski TBMM Başkanı, AKP’li siyasetçi Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural katıldı. Haberde, Çiçek ile Aksu’nun Togo Kuleleri'nde bulunduğu sırada Akşener'in Aygün’ü ziyaret etmek istediği belirtildi.

AYGÜN KABUL ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?

İddiaya göre, görüşmede İYİ Parti’nin yerel seçimlerde çıkaracağı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı da gündeme geldi. Akşener’in Aygün’e Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu ancak Aygün’ün teklifi kabul etmediği ileri sürüldü.

Söz konusu yemeğe dair iddiayı, tv100.com yazarlarından Barış Yarkadaş da gündeme getirdi. Yarkadaş, tv100 yayınında edindiği kulis bilgisini paylaşarak "Bu akşam Ankara’da enteresan bir yemek yapıldığı bilgisine ulaştım. Sinan Aygün, Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek ve Meral Akşener TOGO’da yemekte buluştular" dedi.

YARKADAŞ: İYİ PARTİ'DE İSTİFALAR GELEBİLİR

"Oktay Vural’ın da katıldığı yemekte iddiaya göre Sinan Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklif edildi" diyen Yarkadaş, "Sinan Aygün’ün teklifi değerlendirip öyle karar vereceği belirtiliyor. Öte yandan, Sinan Aygün İyi Parti’nin adayı olursa, bazı İYİ Parti’liler tepki için istifa edebilir" iddiasında bulundu.

İYİ PARTİ'DEN YALANLAMA

İYİ Parti'den yapılan açıklamada ise "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in dün Ankara'da katıldığı bir sohbet toplantısı, bazı yayın organlarında spekülatif bir şekilde gündeme getirilmiştir" denilerek, "İddia edildiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Çiçek ve Sayın Aksu, telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletmiş, o görüşmede biraraya gelme temennisi de dile getirilmiştir.

Sayın Cemil ÇİÇEK, Sayın Abdülkadir AKSU, Sayın Oktay VURAL'ın katılımıyla, Sayın Sinan AYGÜN'ün evsahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Sözkonusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı.gibi, gizli bir gündemi de yoktur."

TOGO KULELERİ'NDE GÖKÇEK DÖNEMİNE UZANAN KRİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Aygün'ün sahibi olduğu Togo Kuleleri hakkındaki yıkım kararı, Mansur Yavaş başkanlığında alınmıştı. Eski ayakkabı markası TOGO'nun fabrika arazisine inşa edilen kuleler, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı (ABB) döneminde yaptığı imar değişikliğine karşı Ankara Mimarlar Odası tarafından ABB aleyhine açtığı dava üzerine mühürlenmişti. Aygün ise Yavaş'ı rüşvetle itham ederek suç duyurusunda bulunmuştu. Yavaş da Aygün hakkında şikayetçi olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar