İddia: Kılıçdaroğlu'ndan Gökhan Günaydın'a MYK toplantısı yasağı

İddia:  Kılıçdaroğlu'ndan Gökhan Günaydın'a MYK toplantısı yasağı
Gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun CHP’de sızdırılan online toplantıya katılan Gökhan Günaydın’ın MYK toplantılarına katılmasını yasaklandığını söyledi. Saymaz, Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır'ın karara itiraz edeceğini belirtti.

Artı Gerçek - CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan ve CHP’nin önde gelen isimlerin katıldığı online toplantının ardından Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladığı öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu kararı Grup Başkanı Özgür Özel'e bildirdiği ve Özel'in de bu gelişmeden Günaydın'ı haberdar ettiği belirtildi.

Söz konusu iddiayı gündeme getiren Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP’li yetkili ile görüştüğünü belirterek şunları aktardı:

“Zoom toplantısıyla beraber bir oluşumun olduğu ortaya çıktı. Gökhan Bey'e görevi dışında ikincil bir görevlendirme yapılıyor. Gökhan bey de rapor veriyor. Bu durumda biz nasıl MYK'da konuşacağız? Örneğin, zoom toplantısının kriz analizini nasıl yapacağız? Burası partinin siyasi karargahı. Biz yarın strateji geliştirmemiz gerektiğinde, Gökhan Bey'in bulunduğu ortamda nasıl söyleyebiliriz? Ekrem Bey rekabet iddiasını derinleştirirse nasıl siyaset yapacağız?”

Tüzüğü hatırlattığını söyleyen Saymaz’a CHP'li yetkili, grup başkanının ve grup başkan vekillerinin MYK'nın doğal üyesi olmadığını söyledi. Grup başkanı, başkan vekili, kadın ve gençlik kolları başkanlarının MYK'ya katılmasına Kılıçdaroğlu döneminde başlandığını belirtti.

Saymaz, Zoom toplantısında Grup Başkanı Özel'in de katıldığını, neden yalnızca Günaydın'a yaptırım uygulandığını sorusuna CHP’li Yetkili, “Dikkat ederseniz Özel söz almıyor, onun bir görevi yok. Biz o toplantıya katıldıkları için tavır almıyoruz. Günaydın'ın bir görevi olduğu için tavır alıyoruz”dedi.

GÜNAYDIN, KARARA UYMAYACAK İDDİASI

Saymaz, Günaydın’ın MYK toplantısına katılacağını ve hakkındaki karara itiraz edeceğini belirterek, tüzüğe aykırı hiçbir talimatı yerine getirmeyeceğini söylemesi beklendiğini aktardı. Saymaz, MYK toplantısında Grup Başkanı Özgür Özel ve Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın da tüzüğe ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'nun kararına itiraz edeceğini söyledi.(HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

Öne Çıkanlar