İddialar sonrası ilk resmi açıklama: Efkan Ala'dan AKP kadrolarında değişim sinyali

İddialar sonrası ilk resmi açıklama: Efkan Ala'dan AKP kadrolarında değişim sinyali
7 Ekim'de olağanüstü kongreye gidecek olan AKP'de 'değişim' mesajları verilmeye başlandı. AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, kadrolarda değişim yapılacağını söyledi.

Artı Gerçek - AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala, 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongreye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, kongrede AKP kadrolarında değişim yapılacağının sinyalini verdi.

Değişim ile birikimin bir arada olacağı bir kongre yapacaklarını aktaran Efkan Ala, "AK Parti'de tabii ki değişim olacak. Her zaman birikimle yeniliği ve değişimi bir arada tutuyoruz. Böyle bir sonuçla milletimizi buluşturacağız. AK Parti, değişim ve birikimi bir arada taşıyan ve bir arada geliştiren partinin adıdır. Milleti memnun eden, o günün koşullarına göre karar alabilecek mekanizmaları oluşturacaktır. Önümüzdeki kongrede de milletimizin değişim arzusunu, birikimin taşınması arzusunu, tecrübenin değişimle birlikte görüleceği bir kompozisyonu milletimizle buluşturacağız" dedi.

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI: EN İYİ BAŞKAN ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ

DHA'nın aktardığına göre, Ala, yerel seçim hazırlıklarına ilişkin de, "Biz önümüzdeki belediye seçimlerinde, en iyi başkan adayını milletimizle nasıl buluştururuz, bunun çalışması içerisindeyiz. Bugüne kadar oluşturduğumuz AK Parti belediyeciliği markasına daha fazla ne katabiliriz, bunun çabası içeresindeyiz, bunu nasıl geliştiririz, bunun çabası içeresindeyiz. Hem en iyi belediye başkanını bulmanın yollarını, prosedürlerini işletiyoruz; bunlar kamuoyu araştırmalarından, toplum kesimleriyle bir araya gelip değerlendirmeler yapmaya kadar, tanınan tanınmayan insanlarla sahada araştırma yapmaya kadar, birçok alanda eş zamanlı çalışma yürütüyoruz. Ondan sonra milletin teveccüh gösterdiği kişileri milletimizle buluşturmak için bu çabaları sürdürüyoruz. Bu, AK Parti’nin hizmet gönül belediyeciliğini bir ileri aşamaya taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

'A TAKIMDA DEĞİŞİM' İDDİALARI NEYDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kongrede partisinin A takımını değiştireceği öne sürülmüştü. 31 Mart 2024’te yapılması beklenen yerel seçimlere hazırlık yapan Erdoğan’ın hedefi ise, “CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak için yeni isimlerle yol yürüyeceği” olduğu iddia edilmişti.

Kulislerde, Erdoğan’ın uzun süredir parti yönetiminde bulunan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz gibi partinin önemli isimlerine “kongre sonrasında yönetimde yer vermeyeceği” de iddia ediliyor.

Parti kulislerinde ayrıca “kongrede beklenen değişikliğin sinyalinin seçimlerden hemen sonra dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi için Zafer Sırakaya, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine ise de Mehmet Ali Zengin’in getirilmesiyle verildiği” de konuşuluyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar