Ekrem İmamoğlu: İstanbul İtfaiyesi’ne personel alımını engelleyenleri halkıma şikâyet ediyorum

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İtfaiyesi’ne personel alımını engelleyenleri halkıma şikâyet ediyorum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi’ne yeni personel alınmasının bakanlık tarafından engellendiğini söyledi. İmamoğlu, "86 milyon yurttaşımıza, bu 2 bin 300 kişilik itfaiye erinin alınmaması meselesini şikâyet ediyorum” dedi.

Artı Gerçek - İstanbul İtfaiyesi’ne alınan yeni araçlar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı programla tanıtıldı. Alınan 134 yeni araçla birlikte toplam sayı 970’e yükselirken, filo yaşı da 16’dan 12’ye düşürüldü.

İmamoğlu programdaki konuşmasında İBB’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan itfaiye eri için alımı için yanıt beklediğini söyledi, “2 bin 300 kişinin bizim kurumumuza katılmasının engellenmesinin altında yatan anlamsız, mesnetsiz, komik, trajik durumun sebebi nedir? Milletimize, 16 milyon insanımıza, hatta her yöresinde afet olduğunda oraya koştuğunu bildikleri için 86 milyon yurttaşımıza, bu 2 bin 300 kişilik itfaiye erinin alınmaması meselesini şikâyet ediyorum” dedi.

'BU KURUMA İNSAN YETİŞTİRMEK ÖYLE KOLAY BİR İŞ DEĞİL'

İmamoğlu', şunları söyledi:

"Tam anlamıyla afet anında müdahaleye acil durumlardaki müdahaleye koşan itfaiyeci dostlarımızın eleman alımı sürecinin başladığı an itibariyle o müdahaleye koşacak sürecin tamamlanması neredeyse iki-iki buçuk yıl sürüyor. Yani bu kuruma insan yetiştirmek öyle kolay bir iş değil.

Dolayısıyla yıllardır ve aylardır bu dosyanın, Şehircilik Bakanlığı'nda, 2 bin 300 kişinin bizim kurumumuza katılmasının engellenmesinin altında yatan anlamsız, mesnetsiz, komik, trajik durumun sebebi nedir? Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü dahil, ben dahi bunu telefonla söyledim. Bir önceki bakana, ondan önceki bakana şimdi de yeni dönemi hayırlı olsun. Sayın Kurum'a, bunu defalarca ilettim. Anlamı nedir? Yani devletimizin bir kurumuna 2 bin üç yüz kişilik itfaiye eri katılımını engellemenin anlamı nedir?."

'ŞİKAYET EDİYORUM'

İmamoğlu, "Milletimize 16 milyon insanımıza hatta her yöresinde afet olduğunda oraya koştuğunu bildikleri için 86 milyon yurttaşımıza bu 2 bin 300 kişilik itfaiye erinin alınmaması meselesini şikayet ediyorum. Buradan şikayet ediyorum, bunun altına imza atmayan kim var ise" İfadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Başta söyledim, itfaiye erleri, itfaiye çalışanları, itfaiye grubunun bir meslek grubu haline gelmesi konusundaki uyarılarımızın yazılarımızın da dikkate alınarak bu mesleği yapanların haklarının teslim edilmesini de yine buradan uyarı olarak iletiyorum" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar