İmamoğlu: Her CHP'linin lideri olan Kılıçdaroğlu adaydır

İmamoğlu: Her CHP'linin lideri olan Kılıçdaroğlu adaydır
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda "her CHP'linin lideri olan Kılıçdaroğlu adaydır" dedi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları için de "Kıskandığının farkındayım" yorumu yaptı.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Tersanesi'nde düzenlenen törenin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak 'takım oyuncusu' olduğu yönündeki açıklamasını yineleyen İmamoğlu, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili de konuştu. "Ben CHP'liyim" diyen İmamoğlu, "Her CHP'linin, her CHP'linin ailesinin lideri olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adaydır." dedi.

ERDOĞAN'A: KISKANIYOR, KISKANMAYA DEVAM ETSİN

Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı grup toplantısında kendisiyle ilgili "baba oğul gibiyiz" sözleri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın buna "İmamoğlu kendisine başka ebeveynler arıyor" yorumu da İBB Başkanı'na soruldu. İmamoğlu bu soruya şöyle cevap verdi:

"İstanbul'u devraldık, kıskançlığınız tavam yaptı. Her hamlemizde kıskançlığınız büyüyor. Bu kıskançlıkla yapılan saldırılarınızı müdahaleleriniz, şimdi hukuk eliyle derece yükseltti. Bunların hiç biri bizi korkutmaz. Kendileri mertçe mücadeleye davet ediyorum. Bu elinizdeki devlet gücünü kullanarak insanları sindirme kavramından uzaklaşsınlar. Bu işin istinaftan dönmesini şart olduğunu söylemesini bekliyorum. Bunu yaparsa kendisine yakışanı yapmış olur. Bıraksın bizim baba oğul ilişkimizi, kıskandığının farkındayım, kıskanmaya devam etsin"

'DEMİRTAŞ DOĞRU BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün yaptığı "adaylık konusunda isimler üzerinden çalışma yürütmek amaçtan sapmaktır" açıklaması da İmamoğlu'na soruldu. Demirtaş'ın doğru bir açıklama yaptığını söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu:

"Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Umarım bu süreç sonunda o a ailesine kavuşacak. Bu seçim mücadelesi kişisel mücadele alanı değil. Bu seçimi milletimiz için, 85 milyon için kazanacağız. Bana bu hukuksuz kararı veren yargıçların çocuklarının hukuksuzluk yaşamaması için kazanacağız. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar