İmamoğlu'ndan 'bozuk İETT otobüsü' kumpası yorumu: Sıradan, ahlak dışı bir durum

İmamoğlu'ndan 'bozuk İETT otobüsü' kumpası yorumu: Sıradan, ahlak dışı bir durum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "bozuk İETT otobüsü" kumpasına dair konuştu. İmamoğlu "Bu aklı kıt arkadaşlara ‘ajans’ denir mi bilmiyorum, ama, bu ajansla çalışan kim varsa, beni çok ilgilendirmiyor. Ramazanın ilk gününde yaradan onlara akıl versin" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı” için sözleşme imzalama ve iş başlatma töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'da özel bir otobüsün, bir reklam ajansı tarafından kiralanarak 'arızalı İETT otobüsü' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanılmasıyla ilgili soruya "İmamoğlu'nun yanıtı "Aklı kıt arkadaşlar" oldu.

Daha önce de AKP tarafından bir benzeri gerçekleştirilen otobüs kumpasına dair açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:

"Yine bir otobüsün bozukluğuyla ilgili çekim yapan aklı kıt arkadaşlar. Bu aklı kıt arkadaşlara ajans denir mi bilmiyorum ama daha da aklı kıt arkadaşlar bu ajansla çalışan kim varsa, adı neyse... Parti, yönetici o, bu, şu beni çok ilgilendirmiyor. Gerçekten sıradan bir durum, ahlak dışı bir durum ama milletimiz görüyor. Ramazan'ın ilk gününde Allah onlara akıl versin. Allah onları ıslah etsin. Allah herkese doğru yolu göstersin. Doğru yoldan ayırmasın."

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimler öncesi ocak ayında AKP için için reklam filmi çeken bir şirketin yol ortasına set kurarak bozuk olmayan bir otobüsü bozulmuş gibi göstermesinin ardından ikinci bir 'bozuk otobüs' kumpası daha ortaya çıktı.

İETT'ye bağlı çalışan halk otobüsü, bir reklam ajansı tarafından kiralandı ve 'arızalı otobüs' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs kameralarından tespit ettiği çekimde aracın bozulduğu izlenimi vermek için sis makineleri kullanıldığı görüldü.

FİLM, KAMERALARA YANSIDI

Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde AKP'ye çalışan bir şirketin İstanbul'da arızalı olmayan bir özel halk otobüsünün şoförü ile anlaşıp arızalı gibi gösterdiğini, ardından set kurarak çekim yaptığı belirtildi. Görüntülerde B-1836 numaralı özel halk otobüsü, Başakşehir Millet Bahçesi yanındaki trafiğe kapalı yola girerek, çekim alanına geliyor. Trafiğe kapalı alanda bekleyen otobüsün, trafikte arızalandığı izlenimi vermek için otobüsün önüne ve arkasına araçlar yanaştırılıyor. Trafik çilesi sahnesi canlandırılıyor. Çekimde yaşlı oyuncular önce otobüse bindirilip, daha sonra indiriliyor. Çekim ekibinden biri, otobüsün önüne gelerek otobüsten duman yükseldiği izlenimi vermek için bir sis makinesini çalıştırıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çekimler devam ederken araç kameralarını uzaktan izleyen belediye yönetimi de görüntüleri kayıt altına aldı. Çekimlerin ardından bugün trafiğe çıkan araçla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattı.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI

Ocak ayında AKP için reklam filmi çeken bir şirket, yine İstanbul'da yol ortasına set kurarak arızalı olmayan bir otobüsü arızalı gibi göstermişti. Durumun İBB tarafından fark edilmesi üzerine otobüsün tüm belgeleri iptal edilmişti. (ANKA)

Öne Çıkanlar