İmamoğlu'ndan kayyım resti: Milletimiz bunu sana yaptırmaz

İmamoğlu'ndan kayyım resti: Milletimiz bunu sana yaptırmaz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, yerine kayyım atama girişimi iddiaları için "Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizidir. Milletimiz bunu sana yaptırmaz" dedi. Altılı Masa'dan üç lider de açılışa katılarak, İmamoğlu'na destek verdi.

Artı Gerçek - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 hapis cezası verilen ve siyasi yasak kararı getirilen, ardından da İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'terör' soruşturması nedeniyle kayyım tehdidi altıda tutulan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dudullu-Bostancı metro hattının açılışını gerçekleştiriyor.

İMAMOĞLU: MİLLETİMİZ BUNU SANA YAPTIRMAZ

Açılışta ilk konuşmayı yapan İmamoğlu, yerine kayyım atama girişimleri için "Milletin seçtiği kişi olarak millete efendilik yapmaya kalkarsan İstanbul’un bu halis yönetimine el koymak adına her türlü kumpası yapmaya kalkarsınız. Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizidir. Bunu yapmaya çalışırsın, yapmak istersin, belki o ahlakın parçası olabilirsin ama buradan söylüyorum. Milletimiz bunu sana yaptırmaz" dedi.

İmamoğlu'nun konuşması özetle şöyle:

190'INCI PROJE: Ağustos 2022'de başlattığımız 150 günde 150 projenin final açılışındayız. Gerçi biraz hızlı gitmişiz; 150'nci değil 190'ıncı projenin açılışını beraber yapıyoruz. İBB'nin en önemli sınavı metro sınavıdır. O nedenle göreve gelir gelmez metro yapmayı İstanbul için bir onur meselesi haline getirdik. Ne dünyadan ne Avrupa'dan bu konuda geri kalamazdık, o nedenle görevde kaldığımız sürenin yarısını metroya ayırdık. Hayata geçirdiğimiz metro 46,2 kilometreye ulaştı, daha fazlasının yapımına da devam ediliyor. Bu 46 kilometrede emeği bulunan bizden önceki başkanlara, müteahhitlere, çalışanlara dolu dolu teşekkür ediyorum. Türkiye'de rakibe teşekkür etmek, rakibi tebrik etmek bu iktidar sayesinde tarih oldu.

KUMPASA MİLLET İZİN VERMEZ: Hizmetin partisi olmaz, şu parti yaptı, bu partinin projesi diye bir kavram asla olmaz. Milletimizin vergilerini, milletimizin seçtiği yöneticiler en verimli, en ahlaklı, en hesapverebilir şekilde değerlendirme zorunluluğumuz vardır. Devlet insanı olmaktan bahsediyorum. Bize milletin verdiği görev bu kadar yalın ve anlaşılırdır. İşte bu yalın yetkiyi sindiremez, milletin seçtiği kişi olarak millete efendilik yapmaya kalkarsan İstanbul’un bu halis yönetimine el koymak adına her türlü kumpası yapmaya kalkarsınız. Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizidir. Bunu yapmaya çalışırsın, yapmak istersin, belki o ahlakın parçası olabilirsin ama buradan söylüyorum. Milletimiz bunu sana yaptırmaz.

31 MART, 6 MAYIS VE 23 HAZİRAN'DAKİ SÜRECİ HATIRLAYIN: Tam da burada milletimizin cevabını hatırlamak isteyenler 31 Mart, 6 Mayıs ve 23 Haziran’daki süreci hatırlasın. Benim bahsettiğim gökkubbeyi başınıza yıkmanın tasviri budur, onu başka yere çekmeye çalışanlar bunu anlasınlar. Anladığınızı da düşünüyorum. Anladığınızı da hissetmek istiyorum. Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir! Buradan haykırıyorum, İstanbul için adalet, Türkiye için adalet diyorum.

liderler.jpg

DAVUTOĞLU: YARGIYI SİYASALLAŞTIRANLARIN DİMDİK KARŞISINDAYIZ

İmamoğlu'nda sonra kürsüye gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İmamoğlu'na verilen mahkumiyet sonrası Saraçhane'de de biraraya geldiklerini hatırlatarak, "Bakın, İmamoğlu'na görevi veren millettir. Bu İstanbulluların iradesidir. Kimse bu iradeyi tanımıyorum diyemez. Saraçhane'de bir ses yükselttik. Yargıyı siyasallaştıranların dimdik karşısındayız, ne olursa olsun karşısındayız" dedi.

Altılı Masa olarak dün 10 saatlik bir toplantı yaptıklarını belirten Davutoğlu, konuşmasında şu noktalara değindi:

ORTAK BİR DEMOKRASİ İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ: Dün bir araya geldik başkanlarımızla 10 saat kadar. Onlar ne senaryo yazarlarsa yazsın, milletin kaderinde altılı masa var. Evet farklı görüşlerdeniz, farklı partileriz. Ama biz Türkiye'ye ortak bir gelecek, demokrasi inşa etmekte kararlıyız. Dünkü buluşmamızda da İmamoğlu'nun yanında olduğumuzu tekrar gösterdik. Kimse bu milletin iradesine ipotek koyamaz.

İNFAZ ÇETELERİ: Türkiye'nin Sinan Ateş cinayetinde olduğu gibi infaz çetelerinin elinde kalmasına izin vermeyeceğiz. Toplumun her kesimine siyasi ahlakı inşa etmek üzere yola çıktık ve bu taahhüdü yerine getireceğiz.

AKŞENER: BU YÜZDEN KORKUYORLAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında, seçimde sandıklara sahip çıkılmasının önemine değinerek, şunları söyledi:

İMAMOĞLU VE CANAN HANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM: Bugün buradan bir açılış için beraberiz ama sıradan değil. Birilerini gıcık edeyim mi biraz? İşte bu açılışlara gıcık oldukları için belediye başkanı arkadaşımıza yasak geliyor. Biz bunu değiştireceğiz. O yüzden korkuyorlar. Hem başkanımız İmamoğlu'na hem Canan Hanım'a çok teşekkür ediyorum. O sandıklara o insanları koymasaydınız, ıslak imzaları almasaydınız böyle olmazdı.

AHMAKLARA BAKIN AHMAKLARA: 13 bin 500 oy farkını halledemediler, seçimi iptal ettiler. Sonra güzelim İstanbul 828 bin oy farkıyla seçti başkanı. Ahmaklara bakın ahmaklara! Ondan sonra da ahmaklığa ahmaklık deyince kızıyorlar. Hadi ben de dedim. Dokunulmazlığım falan yok. Bekleriz.

YARGININ BÖYLESİNİ GÖRMEDİK: Neler gördük, ama yargının böylesini görmedik. Demek ki neymiş, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı için kazanmak zorundaymışız. Burada sonrası için bir yolculuk başlayacak. Ben bir İstanbulluyum. Oy vermiş biri olarak söylüyorum ki, eğer biz İmamoğlu'na verilen haksız karara karşı mücadele vermezsek, haksızlığa karşı dimdik duramazsak yuh olsun bize. Biz hukuksuzlukları birebir yaşamış, işkenceleri yaşamış bir nesiliz. O yüzden İmamoğlu'nun arkasında mutlaka duracağız.

KILIÇDAROĞLU: ADALET İÇİN MÜCADELE ETMEZSEK İNSANLIĞIMIZ KAYBEDERİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında adalet vurgusu yaparak, "Bu ülkenin ilk ihtiyacı adalet. Adalet için mücadele etmek zorundayız, aksi halde insanlığımızı kaybederiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle:

BU YOLA GİRERLERSE CEHENNEMİN KAPILARINI AÇMIŞ OLURLAR: Eğer bir kişi kendi beldesine hizmet ediyorsa o kişinin hakkını alacak güç o kişiyi başa getirendir, yani İstanbulludur. Görüşümüz, kimliğimiz ne olursa olsun birlikte mücadele etmek zorundayız. Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim, bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar mert ve erkekçe söylüyorum.

SİYASETTEN EMEKLİ EDECEĞİZ ONLARI: Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Geldikleri gibi gidecekler. Ama sadece gitmeyecekler, siyasetten emekli edeceğiz onları. Yetkiyi veren de İstanbulludur, yetkiyi alacak da İstanbulludur. Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek. Bunu hep beraber yapacağız. Adalet için, hak için, hukuk için mücadele edeceğiz.
(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar