İmamoğlu'nun toplantısına katılan CHP'lilerden ilk yorum: Sürekli yapılıyor, normal

İmamoğlu'nun toplantısına katılan CHP'lilerden ilk yorum: Sürekli yapılıyor, normal
İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'li yöneticilerin katıldığı online toplantının videosunun sızdırılmasının ardından, toplantı katılımcısı CHP'liler açıklama yaptı. CHP'liler rutin toplantı olduğunu söyleyerek, “normal” dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP’li üst düzey yöneticilerinin katıldığı online toplantının kayıtlarının sızdırılmasının ardından, videoda yer alan CHP'liler açıklama yaptı.

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayımlandı. Kayıtlara göre; İmamoğlu başkanlığındaki toplantıya Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Parti Meclisi Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan ve eski CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldı. Kayıtta CHP'lilerin PM için imza toplama sürecini organize ettikleri görüldü.

GÖKHAN GÜNAYDIN: RUTİN BİR TOPLANTI

Sözcü TV'ye bağlanan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, çevrimiçi toplantıyı, "PM'yi olağanüstü toplantı yapmaya davet etmek için karar alan PM üyelerinin yer aldığı bir toplantıdır" sözleriyle niteledi. Günaydın, kayıtta yer alan konuşmalar hakkında şunları söyledi:

"Tüzük bunun için 13 kişinin imzasının yeterli olduğunu söylüyor. Toplantıda bu metni imzalama sürecinden bahsediyoruz. Arkadaşlar çarşamba günü metni genel merkeze teslim etmekten bahsediyor ve bir arkadaşımız 'İletişimini yapmadığımız bir işin içinde olmayalım' diyor. Rutin bir toplantı bir ahlaksızlık gibi tanıtılıyor. Bir tek nezaket dışı söz kullanılmış mı?"

'VİDEO KİM TARAFINDAN KAYDEDİLİP, SIZIDIRILDI'

Günaydın, tartışılması gerekenin videonun kim tarafından kaydedildiği ve ne amaçla sızdırıldığı olması gerektiğini söyledi. Toplantının 3-4 gün önce olduğunu açıklayan Günaydın, kaydı sızdıran ismin toplantıya 'katılımcı' adıyla katılan ve görüntüsünü açmayan kişi olabileceğini ifade etti.

Partide olağanüstü kurultay arayışı olup olmadığına dair de konuşan Günaydın, kendilerinin böyle bir arayışı olmadığını ve bunu doğru bulmadıklarını söyledi.

ENGİN ALTAY: BU TÜR TOPLANTILAR SÜREKLİ YAPILIYOR, NORMAL

Toplantıya dair Gazete Duvar’dan Serkan Alan'a konuşan CHP’li Engin Altay, “Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan” dedi.

“Çalışmalarınız devam edecek mi?" sorusuna Altay, “Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” yanıtını verdi.

Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, “Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayımlanmıştı. Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Yayınlanan kayıtta, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşmuştu. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konulara da yer verilmişti. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerden de bahsederek kampanyaya katılacaklarını ifade etmişti.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafının yer aldığı görülmüştü. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar