İmzalarda son durum

İmzalarda son durum
Cumhurbaşkanı adaylığı için 4 Mayıs'ta başlayan imza verme süreci devam ediyor.

POLİTİKA - Partilerin grup kararıyla aday gösterebildiği cumhurbaşkanlığı seçimine Meclis'te olmayan ya da grup yeter sayısı olmayan adaylar da 100 bin imza ile aday olabiliyor.

4 Mayıs'ta başlayan imza verme süreci devam ederken, bugün itibariyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için yaklaşık 226 bin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için yaklaşık 146 bin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için yaklaşık 60 bin imza verildi. DP Genel Başkanı Vecdet Öz için ise 1733 oy verildi.

İmza verme süreci 9 Mayıs akşamına kadar sürecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'den istifa ederek partisine geçen 15 milletvekiliyle birlikte, grup kararıyla aday olma hakkına kavuşmuş ancak, 100 bin imzayla aday olacağını açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise adaylık için imza verenleri hedef alarak, "Zannediyorum bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteği ile veya buna benzer imkânlar ile bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nun seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir" demişti. Bahçeli'nin sözleri muhalefetin, tepkisini çekmiş ve bu sözler 'Seçmene fişleme tehdidi' olarak yorumlanmıştı. 

Öne Çıkanlar