İsmail Saymaz: Esenyurt soruşturması Erdoğan'ın özel izniyle başlatıldı, bakanlar sonradan öğrendi

İsmail Saymaz: Esenyurt soruşturması Erdoğan'ın özel izniyle başlatıldı, bakanlar sonradan öğrendi
Gazeteci İsmail Saymaz, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanarak yerine kayyım atanmasına ilişkin soruşturmanın, Erdoğan'ın özel izniyle yürütüldüğünü söyledi. Saymaz, İçişleri ve Adalet Bakanı'nın sonradan haberdar olduğunu öne sürdü.

Artı Gerçek - CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasına ilişkin soruşturmayla ilgili yeni ayrıntılar ortayı çıkıyor. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in göreve başladığında önünde bulduğu Esenyurt soruşturması dosyasını Erdoğan'a götürdüğünü, soruşturma açmak için izin istediğini, Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı'nın konuyu sonradan öğrendiklerini belirtti.

'KAYYIMLARIN DEVAMI GELECEK GİBİ GÖRÜYOR'

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Saymaz, kulis bilgilerini aktararak, kayyım politikasının devam ettirilebileceğini ifade etti.

Saymaz'ın açıklamaları şöyle:

BELLİ Kİ BİR KARAR ALINDI VE YÜRÜRLÜĞE KONULACAK: DEM Parti'nin diğer belediyelerine de kayyım atanması haberleriyle güne uyanabiliriz. Yani önümüzdeki hafta bu kez, hani isimlendirmeyeyim ama bu kez başka belediyelere sıra gelebilir. O nedenle şaşırtıcı olmayacak. Belli ki bir karar alındı ve bu karar yürürlüğe konulacak.

AKP ÖNCE VAN'DA DENEDİ: AK Parti ilkin aslında bunu Van'da bir, yani seçimden hemen sonra denemek istedi fakat o günlerin demokratik iklimi, ve yaratılan toplumsal baskı buna engel oldu. AK Parti kamuoyu da buna razı gelmemişti. Herhalde geçen süre, AK Parti'nin bunu yapabileceğine dair kendinde bir özgüven bulmasını sağladı ve dolayısıyla şimdilerde geçti. Belli ki geri kalan DEM Partili belediyeler aşama aşama, işte kayyumla tanışacak.

ÖZER SORUŞTURMASI ÇOK ZAYIF: Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer terör örgütü üyeliğinden tutuklanmıştı. Bana sorarsan çok zayıf bir soruşturma.

ÖNCEKİ BAŞSAVCI PEK İŞLEM YAPMADI: Bu soruşturmadan tutuklanamazdı ama şunu biliyoruz. Bu soruşturma geçen yılın sonlarında Mersin'de başladı ve dosya ayrılarak İstanbul'a gönderildi. Bundan önceki İstanbul Başsavcısı Şaban Yılmaz ki şimdi Yargıtay üyesi. Bu dosyayı biraz elinde bekletti. Hatta pek işlem yapmadı. Sonra gitmeden önce polise gönderdi fezleke çıkarılsın diye. Fezleke gelmeden kendisi Yargıtay'a gitti.

GÜRLEK, CUMHURBAŞKANI'NA SORDU: Fezleke geldiğinde buraya artık, Başsavcı Akın Gürlek atanmıştı. Akın Gürlek benim duyduğum kadarıyla bu fezlekeyi önünde bulunca Cumhurbaşkanı'na gidiyor. Ve Cumhurbaşkanından bu soruşturmayı açmak için izin istiyor. Ve sonra Cumhurbaşkanı ona bu izni veriyor. Benim bildiğim kadarıyla Adalet ve İçişleri Bakanları bu işi, Cumhurbaşkanı'ndan çok sonra öğreniyorlar. Hatta ben bunu operasyon sabahı öğrendiler diye biliyordum. Bana gelen bir bilgi iki gün önce öğrendikleri yönünde, bir diğer bilgi.

ADALET BAKANI ÖNLEMEYE ÇALIŞTI: Adalet Bakanı ve ekibinin bu soruşturmayı önlemeye dönük gayret sarf ettiği ve başaramadığını bana aktarıyor.

Öne Çıkanlar