İsmail Saymaz sordu: 'Bilal Erdoğan EYT'den nasıl yararlandı?'

İsmail Saymaz sordu: 'Bilal Erdoğan EYT'den nasıl yararlandı?'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, EYT'den yararlanarak emekli olduğunu açıkladı. Gazeteci İsmail Saymaz "Bilal Erdoğan 17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş?" diye sordu.

Artı Gerçek - Bilal Erdoğan, kendisinin de yararlandığını söylediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini 'felaket' olarak nitelendirdi.

EYT düzenlemesinin muhalefetin baskısı nedeniyle çıkarıldığını belirten Bilal Erdoğan "Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım" dedi.

'NE İŞ YAPMIŞ DA SİGORTALI OLMUŞ?'

Bilal Erdoğan'ın EYT'den nasıl yararlandığı ise tartışma konusu oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bilal Erdoğan'ın yaşına dikkat çekerek, şu soruyu yöneltti:

"Bilal Erdoğan, EYT’den yararlandığını söylüyor. Bilal Bey, 23 Nisan 1981 doğumlu. EYT’den yararlanması için 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olması gerekir. 17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş? Bildiğim kadar o tarihte öğrenciydi. Bilal Bey’in bu durumu açıklaması lazım."

Bilal Erdoğan'ın hangi işlerde çalışarak, prim gün sayısını doldurduğu da merak konusu oldu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar