İYİ Parti: Asgari ücret 9.600 TL olmalı

İYİ Parti: Asgari ücret 9.600 TL olmalı
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 9.600 TL düzeyinde olması gerektiğini söyledi. Zorlu, bugün açıklanan enflasyon rakamlarını da "illüzyon' olarak nitelendirdi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. Asgari ücret konusunun bugünkü Başkanlık Divanı toplantısında ele alındığını kaydeden Zorlu, 2023 yılındaki asgari ücretin 9.600 TL düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

Zorlu, ayrıca asgari ücretin üç ayda bir güncellenmesi ve işverenlere vergi boyutunda sağlanan desteğin devam etmesi gerektiğini belirtti.

'AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMI İLLÜZYON'

TÜİK'in bugün açıkladığı enflasyon rakamlarına da değinen Zorlu, "Enflasyon konusunda baz etkisi sezonu açıldı. Bugün açıklanan rakam da esasında başlayan bir illüzyonun ilk halkası. Seçim yaklaşırken milletimize sunulmaz istenen baz etkisi senaryosunun başladığını ifade edebilirim." değerlendirmesini yaptı.

"Baz etkisi bile olsa fiyat artışlarında bir yavaşlama eğiliminde bahsedebiliriz ama bugün geldiğimiz hayat pahalılığı Cumhuriyet tarihimizin en önemli krizlerinden bir tanesidir" diyen Zorlu krizin sebebi için de "Ekim ayında başlatılan Yeni Ekonomi Modeli adı altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreciyle karşı karşıyayız." dedi. İYİ Parti Sözcüsü, partisinin "Enflasyonla Mücadele Programı"nı ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

SURİYE BAŞVURUSU YARIN YAPILACAK

Kürşad Zorlu, partisinin Suriye ile görüşme isteğini de hatırlattı. Konuyla ilgili resmi yazıyı Dışişleri Bakanlığı'na yarın ulaştırmayı planladıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar