İYİ Parti'den yeni Akşener açıklaması

İYİ Parti'den yeni Akşener açıklaması
Meral Akşener'in istifa ettiği ve yeniden aday olmayacağı iddia edilmişti.

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar kampı tartışmalar ve olağanüstü kurultay kararıyla sona ermişti. Genel Başkan Meral Akşener'in tartışmalar üzerine istifa ettiği, ancak daha sonra tekrar ikna edildiği ileri sürülmüştü. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

BUGÜN YENİ AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk olağanüstü kurultay hakkında açıklama yaptı. Koncuk, "Genel başkanımız tek aday olacak. Yolumuza devam edeceğiz. İstifa yok" dedi.

İLGİLİ HABER: İYİ PARTİ'DE KONGRE KARARI: AKŞENER ADAY OLMAYACAK

İYİ Parti Genel Merkezinde yaptığı açıklamada parti içinde herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Koncuk şunları söyledi: Genel başkanımız tek aday olacak. Yolumuza devam edeceğiz. İstifa yok. Partimizin geçmişte yaşadıklarını değerlendirdik. Aslında genel başkanımız Türkiye'de tüm siyasi liderlere son derece yiğitçe mesaj vermiştir. Parti içerisinde yaşanmış her şeyi üstlenen bir genel başkanımız. Parti tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki doğrultusunda bir genel kurul kararı almıştır. Bu genel kuruldan daha da güçlenerek çıkacak bir İYİ Parti'dir. Aslında bunu konuşmamız lazım. Bu siyaseten ahlaki bir duruştur. Milletimizin bu tarafına dikkat etmesi gerekir. İYİ Parti'de sıkıntı yok. Yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.

'GENEL BAŞKANIMIZ TEK ADAY OLACAK'

Bir basın mensubunun "İstifa söylentisi çıktı" sorusuna Koncuk, "Hayır istifa yok. Aldığımız genel kurul kararıdır. Partimizin geçmiş yaşadıklarını değerlendirdik son derece olumlu çalıştay geçti aslında. Aslında genel başkanımız Türkiye’de tüm siyasi liderlere son derece yiğitçe bir mesaj da vermiştir, yani koltuğuna yapışıp kalan siyasi liderlerle Türkiye’nin bir yere varamayacağını biliyoruz. Parti içerisinde yaşanan her şeyi üstlenen bir genel başkan bir cesur genel başkandır. Dolayısıyla çok sert tartışmalar yok, normal demokrasi içerisinde böyle tartışmalar elbet olacak, bunlar gayet normaldir. Onu bilmiyorum onu duymadım. Genel başkanımız parti tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki doğrultusunda bir genel kurul kararı almıştır bu genel kuruldan daha da güçlenerek çıkacak bir İYİ Parti 'dir. Aslında bunu konuşmamız lazım. Bu siyaseten ahlaki bir duruştur ve örnek bir duruştur. Milletimizin bu tarafına dikkat etmesi gerekir, değerlendirmesi gerekir. İYİ Parti 'de sıkıntı yok yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Kimsenin bir şüphesi olmasın, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇIRAY: YÜZDE YÜZ TUTABAKATLA ALINMIŞ BİR KARAR

Bir açıklama da İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray'dan geldi. Çıray'ın  İYİ Parti 'nin Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle: Esasen başarılı olmamıza rağmen yani 7-8 ayda kuruluşunu gerçekleştiren ve yüzde 10 barajını geçen bir parti olmasına rağmen kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla İYİ Parti 'yi olağanüstü büyük kurultaya davet etti. Sayın Akşener aday olmayacağını söyledi. Bu kendi iradesidir. Ama il başkanlarından yöneticilerine kadar başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade, sayın genel başkanın hepimizin imzalarıyla ilk yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak gösterilmesidir. Sayın genel başkanın tekrar genel başkanımız olması konusunda olağanüstü bir baskı ve sevgiyle karşılaştık.

Buraya gelmeden önce başkanlık divanımız bir toplantı yaparak sayın genel başkanın iradeleri doğrultusunda Ağustos içinde büyük kurultayı yapma kararını almıştır. Türk milletine ve milletimize hayırlı olur inşallah. Bugün yaptığımız toplantıların sonucu yüzde 100 mütabakatla alınmıştır.

BAHÇELİ'NİN İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

Öncelikle İyi Parti'nin kendi iç işleriyle ilgili konularda yorum ve değerlendirme yapmayı etik bulmayız. Hanımefendi Twitter üzerinden bir açıklama yaparak aday olmayacağını ilan etmiş bulunuyor. Bu durumda Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamını sağlamalılar. Bu demokrasi ve İYİ Parti açısından son derece faydalı olacaktır.

 

Öne Çıkanlar