İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı: YSK’ya yaptığımız hiçbir itiraz işe yaramıyor çünkü kanun tanımıyorlar

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı: YSK’ya yaptığımız hiçbir itiraz işe yaramıyor çünkü kanun tanımıyorlar
İYİ Parti’li Bahadır Erdem, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını 26 Ocak’taki toplantıdan sonra ele alacağını vurguladı. Erdem, ‘Aday belirlendiğinde çok daha büyük bir organizasyonla Türkiye'ye tanıtılacaktır’ dedi.

Artı Gerçek - İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Mayıs’ta yapılacak olan seçimi ve AKP’nin Meclis’e getireceği başörtüsü düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’nin hazırladığı başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini içeren komisyon çalışmaların İYİ Parti’nin katılacağına dair konuşan Erdem, “AKP yıllardan beri kadınların başını örtmesinden ve bunu istismar etmekten o kadar çok ekmek yedi ki bundan sonra kadınlar üzerinden, kılık kıyafet, din-inanç özgürlü­ğü gibi Anayasa'nın koruduğu konularda AKP'ye bir kere daha istismar olanağı yaratmamaya kararlıyız” dedi.

Altılı Masa’nın adayının 26 Ocak toplantısında açıklanmayacağını söyleyen Erdem, “Aday belirlendiğinde çok daha büyük bir organizasyonla Türkiye'ye tanıtılacaktır” ifadelerini kullandı.

‘KANUN TANIMIYORLAR’

İYİ Parti’li Erdem Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtladı. Altılı Masa’nın 6 Nisan’dan önce erken seçim kararını destekleyeceği açıklamasını hatırlatan Mengi, muhalefetin yeni seçim kanunu ile seçime girmeyi kabul edip, etmediğini sordu. Erdem şunları söyledi:

“Biz kabul etmesek de fark etmez, Yüksek Seçim Kurulu bunu yapacaktır. Yüksek Seçim Kurulu bunun 6 Nisan'dan sonraki yeni seçim kanununa göre yapılacağını söyleyecek. Burada kesin karar Yüksek Seçim Kurulu'nun olduğu için yaptığımız hiçbir itiraz işe yaramıyor çünkü kanun tanımıyorlar.

‘CHP VEYA İYİ PARTİ BU İTİRAZI YAPSA DA YSK DİNLEMEYECEKTİR’

Aday olamaması konusunda Anayasa çok açık ama burada söz konusu olan seçim kanunu ve YSK'nın kararı öyle çıkacaktır. Adaylık için bile “Ben aday oluyorum” diye YSK'ya bildirdiğinde Kurul “Adaylığı geçerlidir ve sizin itirazınız da geçersizdir” diyecektir.

CHP veya İyi Parti bu itirazı yapsa da YSK dinlemeyecektir. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çıktı “Erdoğan'ın adaylığı önünde hiçbir engel yok” dedi, Yüksek Seçim Kurulu da ondan farklı bir şey söylemeyecektir.”

Devlet Bahçeli 6'lı masaya “Aday çıkaramıyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında tek yumruk olalım, yeni bir sayfa açalım” sözleri hatırlatılan Erdem, “Sayın Bahçeli hangi yeni sayfadan bahsediyor, artık onların defterlerinde sayfa kalmadı, o defterleri karaladılar, o defterler kapkara, ne bir yeni sayfa var ellerinde ne de açabilecekleri yeni bir ümit var” dedi.

‘KISA SÜRE SONRA ADAY BELİRLENECEK’

“85 milyonun ümitsizliğe düşürdüler, maalesef ki adaleti ve güveni tamamen bitirdiler” diyen Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onların hiçbir yeni sayfa açma imkanları yok, genel başkanlar zaten ilan ettiler, artık Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmalarına başladılar, kısa süre sonra adayı belirleyecek ve açıklayacaklardır ama 26 Ocak'taki 6'lı masa toplantısı 7-8 aydan beri hazırlanan “Yol haritası ve ortak politikalar metni” ile ilgili olan toplantıdır, her 15 günde bir yapılan rutin süreçtir. Aday belirlendiğinde ise çok daha büyük bir organizasyonla Türkiye'ye tanıtılacaktır.”

‘AKP'YE BİR KERE DAHA İSTİSMAR OLANAĞI YARATMAMAYA KARARLIYIZ’

İYİ Parti’nin AKP-MHP tarafından hazırlanan anayasa değişikliğiyle ilgili komisyon çalışmalarına katılma nedenini Erdem şöyle açıkladı:

“Şimdi yine biraz önce söylediklerime dönecek olursak, AKP her seçimden önce kendisine bir mağduriyet yaratmak ister. AKP yıllardan beri kadınların başını örtmesinden ve bunu istismar etmekten o kadar çok ekmek yedi ki bundan sonra kadınlar üzerinden, kılık kıyafet, din-inanç özgürlü­ğü gibi Anayasa'nın koruduğu konularda AKP'ye bir kere daha istismar olanağı yaratmamaya kararlıyız. Genel Başkanı'mız çok güzel açıkladı; “Sen bitmiş bir konuyu yine istismar etmek istiyorsun, artık bu konuda Türkiye'de sorun yok ve biz sana bunu istismar ettirmeyeceğiz.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar