İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım'ın görevden alınmasının perde arkası: Paylaşımı Akşener'i harekete geçirdi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım'ın görevden alınmasının perde arkası: Paylaşımı Akşener'i harekete geçirdi
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden alınan Coşkun Yıldırım'ın Genel Merkez’e çağrılarak istifasının istendiği öğrenildi. Hemen ardından Yıldırım'ın "Görevimizin başındayız" paylaşımı yapması görevden alınması sürecini başlattı.

Artı Gerçek - İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım dün görevden alındı. Yıldırım’ın görevden alınma gerekçesine ilişkin detaylı bir açıklama yapılmadı.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Yıldırım, bir süredir İstanbul’da bazı ilçe başkanlarıyla problemler yaşıyordu. Milletvekili seçimleri öncesinde İstanbul’da yapılan temayül yoklamasına 3. Bölge'den oğlu Seyfettin Çağrı Yıldırım’ı sokan Coşkun Yıldırım'ın, teşkilattan bu nedenle tepki gördüğü öğrenildi. Seyfettin Çağrı Yıldırım, temayül yoklamasından bin 656 oyla ikinci sırada çıkarken, milletvekili adayı gösterilmemişti.

Yıldırım'ın bu süreçte Genel Merkez’den bazı ilçe başkanlarının görevden alınmasını istediği de belirtilirken, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu bu talebe karşı çıktı. Bu süreçlerin ardından geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’e çağrılan Yıldırım'dan istifa etmesi istendi.

İstifayı kabul etmeyen Coşkun Yıldırım, İstanbul’a döndükten sonra da 25 Eylül günü, sosyal medya hesabından “İstanbul İl Başkanlığı olarak görevimizin başındayız” açıklaması yaptı. Bu açıklama üzerine de Başkanlık Divanı ve Genel Başkan Meral Akşener’in “olur”uyla Yıldırım, görevden alındı.

YERİNE KİM ATANACAK?

Yıldırım'ın yerine İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu'ya yakınlığı dikkat çeken ve daha eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve şu an Teşkilat Başkan Yardımcısı Yücel Coşkun’nun atanmasının beklendiği iddia ediliyor.

8 OCAK'TA SEÇİLMİŞTİ

Yıldırım, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın 8 Ocak 2023’te Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede seçilmişti. Yıldırım kongrede tek adaydı.

'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ' DEMİŞTİ

Yıldırım, 25 Eylül’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Görevimizin başındayız” ifadesini kullanmıştı.

COŞKUN YILDIRIM KİMDİR?

1964 yılında, Erzincan'da doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi “Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği” bölümünde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi'nde “Sosyal Yapı-Sosyal Değişim” üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Yıldırım'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olduğu şirketi, halen gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.

Erzincan Kültür Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyeti üyeliklerini yürümektedir.

25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'de Kurucular Kurulu Üyeliği ve iki dönem Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar