İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray: Akşener masadan kalkmasaydı, Kemal Bey kazanabilirdi

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray: Akşener masadan kalkmasaydı, Kemal Bey kazanabilirdi
Eski İYİ Partili Aytun Çıray Akşener’in masadan kalkmasının perde arkasına dair açıklamalarına devam ediyor. Akşener, “Son kriz yaşanmasaydı, matematik Kemal Bey’in kazanabileceğini gösteriyordu” açıklamasında bulundu.

Artı Gerçek - Mayıs seçimleri öncesi Altılı Masa’dan kalkan Meral Akşener’in masaya dönmesini sağlayan İmamoğlu- Yavaş formülünün CHP’den geldiğini söyleyen Eski İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, açıklamalarına devam ediyor.

Aytun Çıray, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi masadan kalkışının ve geri dönüşünün perde arkasını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla anlatmıştı. Çıray, kendisinin de dahil olduğu görüşmeler neticesinde İmamoğlu ve Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı olacaklarını öngören formülün CHP’den geldiğini söylemişti.

Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Çıray, masadan kalkma olayı hiç yaşanmamış olsaydı Kılıçdaroğlu’nun çok daha fazla oy alacağını şu sözlerle dile getirdi: ‘‘MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat, ‘İYİ Parti yüzde 13 alsaydı Kemal Bey kesinlikle seçilirdi’ diyor. Oyların o denli düşmesinin temel nedeni, Sayın Akşener’in ‘Benim başıma tabanca dayasalar masadan kaldıramazlar’ dedikten sonra masadan kalkması. Bu derin bir hayal kırıklığı yarattı, toplumun beklentilerini yok etti. İYİ Parti’nin oyları büyük oranda önce Muharrem İnce’ye daha sonra da Sinan Oğan’a gitti.”

‘TRAVMATİK OLDU’

Süreç boyunca birçok hatanın yapıldığına dikkat çeken Çıray, masa krizinin çok travmatik olduğunu vurguladı. Çıray, “Kemal Bey 2.5 puan daha alsaydı kazanacaktı. Bazı bürokratlar masalarını toplamaya başlamışlardı. Kaybettiklerini görüyorlardı. Ama o hadise moral bozukluğu yarattı ve bu öfkeye dönüştü. Eğer son kriz yaşanmasaydı, matematik Kemal Bey’in kazanabileceğini gösteriyordu” ifadelerini kullandı.

‘KAZANANA YARADI’

Çıray paylaşımında kendisinin de sorduğu ‘Bu hamle kime yarıyordu’ sorusuna ise, “Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazandıysa ona yaradı” yanıtı verdi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar