İYİ Partili Kürşad Zorlu, Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in para dağıttığını doğruladı

İYİ Partili Kürşad Zorlu, Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in para dağıttığını doğruladı
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener'in para dağıttığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Zorlu, “Kampanya ekibini yürüten çok geniş bir ekibimiz vardı. Onların bazılarına verilmiş bir katkı" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in seçim kampanyasını yönettiği ve partiden para aldığına yönelik iddialara ilişkin "Sayın Fatih Akşener’le ilgili bir konu geçti. O iddia ile ilgili de şunu söyleyeyim: Burada bir para dağıtılması ifadesi kullanıldı. Bizim iki milletvekilimiz o süreçte gönüllülük esasına ilişkin olarak bu kampanya ekibini yürüten çok geniş bir ekibimiz vardı.

Onların bazılarının, bazı öncü ekip liderlerinin kampanyadaki bu meşakkatli günlerce uyumadılar gerektiği zaman. Onlara verilmiş bir katkı ve gerçekten bunun hesap noktasında da verilemeyecek hiçbir yanı yok her şey ortada" açıklamasını yaptı.

'O SÜREÇTE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA İLİŞKİN OLARAK...'

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in seçim kampanyasını yönettiği ve partiden yüklü miktarda para aldığına yönelik iddialarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Dikbayır'ın iddiaları çerçevesinde çok fazla bir derinlikli değerlendirme yapmayacağım. Sebebi de partimizin kuruculuğunu yapmış, görev almış bir kişi. Bu konuyla ilgili disiplin kurulumuzun süreci devam ediyor. Tebligatname yapıldı. Bugün ya da yarın ulaşabilir. Sonrasında bir savunma süresi var. Süreç bu şekilde işleyecek. Kendi mecrasında yürüyen, mahremiyeti olan bir konu olduğu için de sürecin ve disiplin soruşturmasının içeriğine yönelik bir bilgi vermem doğrusu hiç de doğru olmaz. Ancak, Sayın Fatih Akşener’le ilgili bir konu geçti.

'KAPILAR KENDİSİNİN SURATINA KAPATILMIŞ BİR ARKADAŞIMIZ ZAMANINDA'

O iddia ile ilgili de şunu söyleyeyim: Burada bir para dağıtılması ifadesi kullanıldı. Bizim iki milletvekilimiz o süreçte gönüllülük esasına ilişkin olarak bu kampanya ekibini yürüten çok geniş bir ekibimiz vardı. Onların bazılarının, bazı öncü ekip liderlerinin kampanyadaki bu meşakkatli günlerce uyumadılar gerektiği zaman.

Onlara verilmiş bir katkı ve gerçekten bunun hesap noktasında da verilemeyecek hiçbir yanı yok her şey ortada. İlişkilendirildiği için söylüyorum: Bu gerçekten günlerce televizyonlarda döndürülüp döndürülüp bu şekilde sunulmaya çalışılıyor. Fatih Bey bu parti kurulduğu için kapılar kendisinin suratına kapatılmış bir arkadaşımız zamanında.”

İYİ PARTİ’YE YÖNELİK ANKET İDDİASI

Zorlu, Kemal Özkiraz’ın İYİ Parti’nin anketlerde yüksek gösterilmesi için Ümit Dikbayır’ın kendisine para teklif ettiği iddiasına ilişkin şunları söyledi:

"Benim çok beğendiğim bir kavram var, rızanın imalatı diye. Yani Noam Chomsky'nin bir eseri... O kitabı özellikle çok okunmasını tavsiye ediyorum. Bugüne uyarladığımızda bizim yaşadığımız bu gelişmeler karşısında bu kavramı dönüştürebiliriz: İftiranın imalatı... Çok açıkça. O iddia, iddia edilen kişi tarafından cevaplandırıldı böyle bir şey olmadığı yönünde. Böyle bir şey olmadığı yönünde ama asıl önemlisi bu iftiraları düzenleyen ve servis edenlerin, seçim öncesinde bu seçimin adeta nasıl kazanılmaması yönünde anketler ürettikleri, bunları topluma nasıl sunduklarını benim burada tek tek izah etmeye vaktim yetmez. Bunlara hiç gerek yok arkadaşlar. Biz, İYİ Parti olarak seçimlere yönelik yüzleşmesini yapmış yegane partiyiz."

ZORLU'DAN ADNAN BEKER AÇIKLAMASI

Meral Akşener’in, "Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde fuhuşun ötesi öksüz kızlar çalıştırılıyor" şeklindeki açıklamalarının ardından partiden istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker’in konuya ilişkin yaptığı açıklama sorulan Zorlu, şunları söyledi:

“Sayın Beker’le nasıl ilişkilendirildiğine ben de anlam veremedim. Çok net bir şekilde söyleyeyim; konunun O’nunla bir ilişkisi yok. Konu zaten çok hassas bir süreçte olduğu için, belirli yönlerini kamuoyu ile paylaştık. İncelemeler bakanlık tarafından devam ediyor. Bizim açıklamamız sonrası bir açıklama da gelmedi. Güvenlik birimlerimizin hassasiyetle takip ettiği bu sürecin çözümlenmesi için sessizliğimizi korumak arzusundayız.”

ÖZEL'İN RANDEVU TALEBİ YOK

Kürşad Zorlu, Meral Akşener ile Özgür Özel’in hafta içinde görüşeceğine yönelik iddialara ilişkin ise Özel’in randevu talebi olmadığını söyledi.

ÜMİT DİKBAYIR'IN İDDİALARI NEYDİ?

Partiden ihracı istenen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, geçtiğimiz günlerde TV100 ekranında açıklamalarda bulunmuştu.

Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in seçim sürecinde partinin kampanyasının başında olduğunu söylemişti.

"Bizim partimizin seçim kampanyasını her anlamda Fatih Akşener yönetti" diyen Dikbayır, "Nedenini bilmiyorum. Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin refahı için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu parti kimsenin oyun alanı değil. Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Dikbayır ayrıca şu iddialarda bulunmuştu:

"Seçim bitti Fatih Akşener bana 'Kampanya ekibine para vermem lazım' dedi. Ben de 'Ben Genel Başkan'dan onay alırım bütün çalışanlara birer maaş verelim zaten' dedim. Onlar biraz daha fazla çalıştılar, onlara iki maaş veririz ama elden bir para vermenin doğru olmayacağını bunun partinin içinde diğer çalışanlarla dedikodu olacağını, rahatsızlık yaratacağını söyledim ve ben bu yöntemi yapmadım. Sonra duydum ki elinde 7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200'er bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar