İYİ Partili vekil, Akşener'le görüşünce istifasını geri çekti

İYİ Partili vekil, Akşener'le görüşünce istifasını geri çekti
Meral Akşener'in adaylıkta anlaşılamamasını gerekçe göstererek Millet İttifakı'ndan ayrılması sonrası İYİ Parti'den istifa eden Ayhan Altıntaş: İstifamı geri aldım. Akşener'le görüştüm, daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir adaylık sürecine inancım arttı.

Artı Gerçek - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak Millet İttifakı'ndan ayrılma kararı alınca İYİ Parti'den istifa kararı alan Ankara milletvekili Ayhan Altıntaş'tan geri adım geldi. Akademisyen kökenli İYİ Parti vekili, istifasını geri çekti.

Altıntaş dün gece Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Partiden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" ifadelerini kullandı.

Ancak bu paylaşımından üç saat sonra, İYİ Parti lideri Meral Akşener'le yaptığı konuşma sonrasında istifasını geri çekti. Altıntaş, kararını "Değerli Genel Başkanımızla yaptığım istişare ve değerlendirme sonucu partimden istifamı geri almış bulunuyorum. Saygılarımla" diye duyurdu.

Sabah erken saatlerde yaptığı paylaşımda ise istifasını geri çekmesi konusunda şu gerekçeleri gösterdi:

"Değerli Genel Başkanımla yaptığımız değerlendirmede, son günlerde liderler seviyesindeki iletişim dilinin toplumun geniş kitlelerinde itham edici ve ayrıştırıcı hale gelmesinin, karşı karşıya olduğumuz problemlerin çözümünü zorlaştırdığına dair inancımı dile getirdim.

Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde yürütüleceğine dair inancım artmış bulunmaktadır. Özlediğimiz huzur ve güven dolu günlere bir an önce kavuşma dileğimle milletimize saygılarımı sunuyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar