Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor: Hükümet, memur ve emekli maaş zammını netleştirecek

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşına yapılacak zam ile Orta Vadeli Program öncelikli gündem maddeleri arasında.

Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor: Hükümet, memur ve emekli maaş zammını netleştirecek

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından bugün kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının gündemi ise yoğun.

Kabinede, eylül ayında açıklanması beklenen Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili çalışmalar görüşülecek.

Bir diğer başlık da, memur ve memur emeklilerinin maaş artışları olacak. Hükümetin zam teklifi, Merkez Bankası'nın enflasyonun tahmininin dahi 10 puan altında kaldığı için 2024-2025 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde henüz bir anlaşma sağlanamadı. Toplantıda, sürece ilişkin son durum gözden geçirilecek.

PİLE-YİĞİTLER YOLU GERİLİMİ

KKTC'nin Türklerin ve Rumların birlikte yaşadığı Pile Köyü'ne geçişi kolaylaştırmak gerekçesiyle başlattığı ve BM askerlerinin müdahale ettiği yol çalışması da bir başka gündem maddesi.

TAHIL SEVKİYATI

Bir diğer gündem maddesi ise Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler. Rusya'nın Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından geçen hafta ilk gemi Ukrayna limanından ayrıldı.

Tahıl sevkiyatının sürdürülebilmesine yönelik alternatifler de toplantıda ele alınacak.

Ayrıca, Maraş merkezli depremin yıkıma yol açtığı illerdeki son durum ve inşaat çalışmaları da kabine ele alınacak. (HABER MERKEZİ)