Kapanan konsoloslukların temsilcileri Dışişleri'ne çağrıldı

Kapanan konsoloslukların temsilcileri Dışişleri'ne çağrıldı
Güvenlik gerekçesiyle Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu dokuz ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Artı Gerçek - Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu dokuz ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İngiltere ve İsviçre güvenlik gerekçesiyle İstanbul'daki konsolosluklarını geçici olarak kapatttı.

ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan önceki açıklamada Türkiye’de özellikle Beyoğlu ve Galata olmak üzere Batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerde "olası terör saldırısına karşı" vatandaşlar uyarılmıştı.,

Bakanlıktan resmi bir açıklama gelmezken, diplomatik kaynaklardan gelen açıklamalar ülkede güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde olmuştu.

SOYLU'DAN 'PSİKOLOJİK HARP' İDDİASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kararlara dair bugün yaptığı açıklamada "3-4 gündür DAEŞ (IŞİD) üzerinden, 60 milyon turist hedefini koyduğumuz bir günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğini oluşturmuşlardır" iddiasını öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

İsveç'te, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan 21 Ocak'ta, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, söz konusu eylem Ankara'nın sert tepkisini çekmişti. Olayın ardından İstanbul'daki İsveç Büyükelçiliği önünde de protesto gösterisi yapılmıştı.

Paludan'a destek vermek isteyen ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld de Lahey kentinde yaptığı eylemde Kuran yırtmıştı.

Art arda yapılan eylemler üzerine herhangi bir saldırı tehdidine karşı önlem almak istediklerini bildiren ülkeler, İstanbul'daki konsolosluk binalarını "artan güvenlik tehdidini" gerekçe göstererek kapattı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar