Kayyım protestoları sürüyor: Bakırhan ve Leyla Zana da Hakkari'ye gidiyor

Kayyım protestoları sürüyor: Bakırhan ve Leyla Zana da Hakkari'ye gidiyor
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve siyasetçi Leyla Zana, kayyım atamasına karşı Hakkari'ye gidecek. Milletvekilleri ve halkla birlikte kent merkezine doğru yürüyüş yapılması bekleniyor.

Artı Gerçek - Hakkari Belediye'sinin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alındıktan sonra yerine İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor.

Birçok kentte nöbetler devam ederken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırkan ve siyasetçi Leyla Zana'nın da bugün Hakkari'ye gitmesi bekleniyor.

Saat 13.00'te kent girişinde olması beklenen Bakırhan ve Zana, buradan kitlesel olarak karşılanacak. Bakırhan ve Zana'nın karşılamanın ardından kitle ile birlikte kent merkezine doğru yürüyüş gerçekleştirmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

31 Mart'ta seçimlerinde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran'da Van'da gözaltına alındı. Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Hakkari Belediyesi'ne Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik'in atandığını duyurdu.

Hakkari Valiliği il genelinde yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi her türlü protestoları 10 gün süreyle yasaklandı. Yaşanan gelişmelerin ardından DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu özel gündemle toplanmış, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, partisinin Hakkari’de yaşanan gelişmelere ilişkin MYK kararlarını açıklamıştı.

DEM Parti, Akış'ın görevden alınıp yerine kayyım atanmasına karşı nöbet eylemlerine başlamıştı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar