Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de: Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı

Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de: Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı
Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Ali Babacan Balıkesir'de 14 Mayıs seçimleri için düzenlenen mitingde yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı" dedi.

Artı Gerçek - Millet İttifakı'nın dört lideri; Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Ali Babacan Balıkesir'de ortak miting düzenledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin makus tarihini bu meydanda yeneceğiz, tıpkı atalarımızın yendiği gibi" diye başladı.

Konuşmasında isim vermeden Maraş merkezli depremlerin ardından, bölgedeki depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gerekirken, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın Başkanı Krem Kınık'ı hedef alan Kılıçdaroğlu, "5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yurttaşlara seslendi.

"Artık değişim zamanı geldi" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu bölgenin şikayetlerini biliyorum. Onlar beşli çeteler için çalıştı, Bay Kemal vatandaş için çalışacak. Bütün köy okullarını açacağız. Emekliye bayramlarda bir asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bankaya gittiğinizde her emeklinin hesabında 15 bin lira olduğunu göreceksiniz."

'SURİYE İLE BARIŞACAĞIZ'

"Türkiye 3 milyon 600 bin sığınmacıya baksın. Eyvallah ama bizim evlatlarımız işsiz. Asgari ücretin yarısıyla çalışıyor. Suriyeliler kendi ülkelerine gidecek. Suriye ile barışacağız. Bay Kemal sözünden dönmeyecek.

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 16 uçak var. Bunları satıp yangın söndürmek için uçak alacağım. Kızılay'ın başındaki adamları alıp bi kenara koyacağız. 5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz."

"Kuvâ-yi Milliye Meydanı'ndayız. Türkiye'nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Türkiye'nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı. Artık birlik zamanı. Kavganın zamanı değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karamsar atmosferi aşma zamanı.

Bir anne çocuğumun beslenme çantasına ekmeğe salça sürüp koyuyorum diyor. Bir çocuğumuz açsa 85 milyon açız demektir. Yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden. 85 milyonun huzur içinde bir arada yaşadığı bir ülkeyi inşa etmenin yolu sizden geçiyor."

'BİZİM ELİN OĞLUNDAN NE FARKIMIZ VAR'

"Bu kadar zengin bir coğrafyada çiftçi zarar eder mi? Yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi ülkendeki çiftçiyi desteklesen daha iyi olmaz mı? Tamamı olacak. Onlar 5’li çeteler için çalıştı, Bay Kemal vatandaşı için çalışacak. Bizim için yandaş değil vatandaş önemli. Herkesin kazandığı, ürettiği, kimsenin zarar etmediği bir tabloyu inşa edeceğiz. 85 milyon birlikte çalışacağız. Birlikte alın teri dökeceğiz. Bu ülkeye sözüm var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğim.

Her evde huzurun bereketin olduğu, caddesinde parklarında sokaklarında özgürce gezebildiği bir yurdumuz olsun. Bizim elin oğlundan ne farkımız var."

'SURİYELİLER KENDİ ÜLKELERİNE GİDECEK'

"Söz verdim 100 bin öğretmen atamasını cumhuriyetin 100. yılında yapacağız diye. Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de olacak öğrenci de olacak. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmenlerle öğrencileri buluşturacağız. 'Çocuğumu okutayım' diyerek köyü terk etmek zorunda kalmayacaklar.

Emekliye bayramlarda bir asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bankaya gittiğinizde her emeklinin hesabında 15 bin lira olduğunu göreceksiniz.

Türkiye 3 milyon 600 bin sığınmacıya baksın. Eyvallah ama bizim evlatlarımız işsiz. Asgari ücretin yarısıyla çalışıyor. Suriyeliler kendi ülkelerine gidecek. Suriye ile barışacağız. Bay Kemal sözünden dönmeyecek. "

YAVAŞ: RUH SAĞLIĞINIZ İYİ Mİ SİZİN?

Kürsüye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı. Yavaş, "Seçime mi gidiyoruz. Savaşa mı gidiyoruz anlamadık. Siyasi partiler birbirinin rakibidir. Bizim karşımızda düşman filan yok. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal. 'Teröristleri nasıl gömdüysek, muhalefeti de gömeceğiz' diyorlar. Bu nasıl bir dil?" dedi.

Yavaş, "Ülkemizde uçurum çok açıldı. Koltuktan kalkmak istemiyorlar. Çocukları lüks araçlarla geziyor, çakarlı araçları bırakmak istemiyorlar. 31 Mart seçimleri öncesinde de Ankara'da rantı bırakmak istemiyorlardı. 16 milyar lirayı Ankapark'a gömdüler. Çocuklarına televizyon kanalı, spor kulübü aldılar" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu seçilirse İHA'larımızı, SİHA'larımızı hangara kapatırlar" diyen Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'ye de yanıt veren Yavaş; "Son günlerde İHA’lar, SİHA’lar, TOGG seçime alet edilmeye başlandı. Bunlar bizim milli malımız. Nasıl daha önceki hükümetler

ASELSAN’ı, HAVELSAN’I, ROKETSAN’I, gelen hükümetlere devrettilerse elbette İHA’lar SİHA’lar da devredilecek. Bize düşen çok daha iyisini geliştirmek olacaktır. Bağımsızlık bizim geleneğimizde vardır. Bağımsızlığımızı korumak için milli güvenlik politikalarımızı devam ettireceğiz. Bugün bir bakan diyor ki “biz gidersek İHA’ları SİHA’ları hangara gömecekler” ne içtiniz ne yediniz sayın bakan? Ruh sağlığınız iyi mi sizin?" dedi.

İMAMOĞLU: PAZARA GİTTİĞİNİZDE BİLE DÜN İLE BUGÜN ARASINDA FARK VAR

Yavaş'ın ardından kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu, "Göreceksiniz başarılı olacağız. Birliğin beraberliğin dönemidir. Her şeyi bilen bir kişinin otoritesi bizi nereye getirdi görüyoruz. Pazara gittiğinizde bile dün ile bugün arasında fark var. İnsanlar cebindeki parasıyla dün alabildiklerini bugün alamıyorlar. 22 yılda -cek, -cak diyen iktidarı bu millet tıpış tıpış evine yollar" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Bu millet hak yiyenle yemeyeni ayırt eder. Balıkesir'in halkı yalancı pehlivanla gerçek pehlivanı ayırt eder. 15 Mayıs sabahında sizi pırıl pırıl güzellikte bir Türkiye'ye uyandıracağız. Mülakat belasından bu memleketi kurtaracağız." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar