Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışından oy kullanacak seçmene seslendi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, yurt dışından oy kullanacak seçmene seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bir de size özel vaatlerimizi duyun. Ülkenin düze çıkması için sorumluluğunuz var" dedi.

Artı Gerçek - 28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kala partilerin seçim çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünde çektiği bir videoyu paylaşarak yurtdışı seçmene seslendi. Seçmenlere seçim otobüsünden çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, otomobil ve cep telefonlarının Türkiye'de kalış sürelerinin uzatılması ve fahiş uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi gibi vaatlerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Ülkemize baharları getirmek ve Türkiye'nin dünyadaki itibarını en yükseğe taşımak için hepinizi Halil İbrahim soframıza davet ediyorum. Bir de size özel vaatlerimizi duyun. Ülkenin düze çıkması için sorumluluğunuz var" dedi.

'SARAY REJİMİNDE GENÇLER KENDİLERİNE GELECEK BULAMIYOR'

"Size seçim otobüsünden sesleniyorum" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinde yaşayan vatandaşlarımıza önemli bir hatırlatma. Kalbinizin memleketimizle attığını biliyorum. Belki Türkiye’de doğmadınız ama kuşaktan kuşağa geçen vatan sevgisi sizi de toprağına yakın tutuyor.

Türkiyenin içine itildiği krizler, hayatı felç eden adaletsizlikler, gasp edilen refah, yoksulluk giderek derinleşiyor. Saray rejiminde gençler kendilerine gelecek bulamıyor. Ülkeyi torpil memleketi haline getirdiler. Belki bir gün siz de memleketinize döneceksiniz ve bunun için ülkeye özgürlük gelmesini bekliyor olabilirsiniz."

'YURTDIŞI SEÇMEN ÇEVRESİ OLUŞTURACAĞIZ'

Yurtdışı seçmen bölgesi oluşturacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan seçmenlere yönelik vaatlerini de şöyle anlattı:

"Sizlerin de sorunlarınızı ve çözümlerini biliyoruz. Yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız. Sizler kendi aranızda kendi milletvekillerinizi seçip parlamentoya göndereceksiniz. Türkiye'de emekli olup başka ülkede çalışırken sizlere uyguylanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın iyileştirilmesini sağlayacağız. Sağlık hizmetlerinden eşit şekilde faydalanabileceksiniz.

Yurtdışında kullandığınız otomobilinizin Türkiye'de kalış süresini uzatacağız. Fahiş uçak fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz. Türkiye'ye gelirken getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız. Daha birçok adımı atacağız."

'SİZİN DE PAYINIZ OLSUN'

Kılıçdaroğlu, video mesajını şu cümlelerle noktaladı:

"Türkiye’yi demokratik dünya ile uyum içinde, insan haklarının korunduğu, güçlü ve pasaportunun itibarı yüksek hale getireceğiz. Sizin tek bir oyunuz milletimizin geleceği için hayati önemde. Adil, zengin dünya ile rekabet eden, gençleri mutlu bir Türkiye için ihtiyacımız olan değişiminde gelin siz de yerinizi alın. Sizin de payınız, alın teriniz olsun."

Yurtdışında oy verme işlemleri 9 Mayıs'a kadar devam edecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar