Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP’li vekillere 'kamuoyu' ikazı: Bundan sonra müsaade etmem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP’li vekillere 'kamuoyu' ikazı: Bundan sonra müsaade etmem
CHP’li milletvekilleri ile yemekli toplantıda buluşan Kılıçdaroğlu, sert ikazlarda bulundu. Parti içi meselelerin kamuoyu önünde tartışılmasına izin vermeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bundan sonra buna müsaade etmem” diyerek vekilleri ikaz etti.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Kurultay süreci ve 'değişim' tartışmalarının hız kesmeden devam ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) hafta sonu iki önemli toplantı gerçekleşti. Kritik belediye başkanları toplantısı ve Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu defa partililer ve vekiller ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından milletvekilleri ile Ankara Çankaya'da bulunan Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Yemeğe çok sayıda milletvekili, aileleri ile birlikte katıldı. Kılıçdaroğlu, Ahlatlıbel'e CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal ve Ali Mahir Başarır ile aynı anda geldi. Yemekli organizasyon basına kapalı olarak sürdürüldü.

‘BUNDAN SONRA MÜSAADE ETMEM’

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre yemekli toplantıda Kılıçdaroğlu milletvekillerine bir dizi uyarıda bulundu. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, özellikle parti içi konuların kamuoyu önünde tartışmaya açılmaması yönünde ikazda bulundu. Bugüne kadar kamuoyu önünde parti içi tartışmaların yaşandığını ancak bu saatten sonra buna müsaade etmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Bundan sonrasına müsaade etmem” diyerek vekilleri uyardığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, bu düşüncede ısrarcı olanlarla ise yollarını ayıracağı belirtildi.

‘SEÇİMLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARI BAŞLATIN’

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği yemekli toplantıya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yürüttüğü Zoom toplantısına katılanların da yer aldığı belirtiliyor. Edindiğimiz bilgiye göre ayrıca Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere giderken, vekillerin çalışmalarına ilişkin de değerlendirme yaptı.

Bu kapsamda Kılıçdaroğlu'nun, yaz döneminde muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluşmaların planlanmasını ve istenilen oy oranlarına ulaşılamayan yerler için ise seçime yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması yönünde ikazda bulunduğu belirtildi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar