Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis konuşması ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın önergesine dair haberlere erişim engeli

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis konuşması ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın önergesine dair haberlere erişim engeli
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Meclis konuşmasına ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın hakimlerin rüşvet aldığı, 'belirli tarifeler' üzerinden iş takibi yaptığı iddiasını Meclis'e taşıdığı haberlere erişim engeli ve içerik çıkartma kararı alındı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasına ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın Meclis'e sunduğu ve adliyedeki rüşvet ağına yönelik sorularının yer aldığı açıklamasına erişim engeli ve içerikten çıkartma kararı geldi. Karar, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince alındı.

KILIÇDAROĞLU: YARGIDAKİ ÇETEDEN DE, BEŞLİ ÇETEDEN DE HESAP SORACAĞIZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis kürsüsünde, BirGün yazarı Timur Soykan'ın 'Adliyede rüşvet çarkı' ve T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu'nun 'Çürümek: Yargıda temiz eller mi, güç savaşları mı?' başlıklı haberleri hakkında açıklama yaparak "Apar topar yayın yasağı getirdiler" demiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal'ın malvarlığının araştırılması için MASAK'a çağrı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, "Yargıdaki çeteden de, beşli çeteden de hesap soracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal'ın malvarlığının araştırılması için MASAK'a çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Yargıdaki çeteden de, beşli çeteden de hesap soracağız" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri şöyle konuşmuştu:

"Mustafa Doğan İnal, Erdoğan'ın avukatı. Bu kadar kirli bir adam yoktur. Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim. Kim bu adam! Salı günü bunları açıklayacağımı söyleyince Adalet Bakanı 'müfettiş görevlendirdik' diyor. Sen yukarıdakilerle uğraşabilecek misin? 2 tane müfettiş görevlendirmiş beraat kararı çıkacak."

ŞIK'TAN 'RÜŞVET AĞI' SORUSU

Şık, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) yazı yazarak İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki hakimlerin rüşvet aldığı, 'belirli tarifeler' üzerinden iş takibi yaptığı, yargı sisteminde içinde ‘çete ve çetecikler’ bulunduğu iddiasını TBMM’ye taşımıştı.

Şık, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, gazeteci Timur Soykan'ın sansürlenen haberiyle gündeme gelen iddiaları sormuştu. Şık, İsmail Uçar’ın, para karşılığı erişim engeli kararları verdiği, usulsüz tahliye kararları aldığı iddia edilen İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimi Sidar Demiroğlu’na referans olup olmadığı iddiasını sormuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar