Kemal Okuyan: CHP ve Kürt hareketi ile kopamayan Türkiye solu ile ilişkimizi kesiyoruz

Kemal Okuyan: CHP ve Kürt hareketi ile kopamayan Türkiye solu ile ilişkimizi kesiyoruz
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan "CHP’den ve Kürt hareketinden kopamayan Türkiye solu ile biz artık ilişkimizi kesiyoruz" dedi. Okuyan durumlarını, "Sol buysa biz solcu değiliz" diye özetledi.

Artı Gerçek - Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, partisinin 14. Kongresi'nin ardından açıklamalarda bulundu.

Partinin YouTube kanalında Arda Kavaklıoğlu'nun sorularını yanıtlayan Okuyan, kongrede Şimşek programı, Filistin ve Ukrayna’da saldırılar, Kürt sorunu gibi birçok başlığın ele alındığını anlattı.

Okuyan, partisinin kongrede “cesur” kararlar aldığını söyledi ve ittifaklar konusunda şöyle konuştu:

"Biz sekter bir parti değiliz. Güç birliklerine, iş birliklerine önem veriyoruz ama CHP’den ve Kürt hareketinden, Kürt siyasetinden uzaklaşamayan, kopamayan Türkiye solu ile biz artık ilişkimizi kesiyoruz. Bu raporun (kongre raporunun) gösterdiği önemli şeylerden bir tanesi bu.

Öyle anlaşılıyor ki TKP bir süre kendi mücadelesine odaklanacak. Tabii ki biz toplumsal düzeyde iş birlikleri yapıyoruz, toplumsal düzeyde yeni alanlar açıyoruz, herkesin TKP’li olmasını bekleyemeyiz. Mesela Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi bu açıdan çok önemli bir olanak ama sol örgütler, sol partiler arasındaki, iş birliği, güç birliği, ittifak, blok, cephe… Bütün bunlar bizim açımızdan bir süreliğine gündem dışıdır.

Yalnızca bunu söylemiyor bu rapor. Aynı zamanda biz o dünyanın da biraz dışına çıkıyoruz. 'Sol buysa biz solcu değiliz' diyerek de özetleyebilirim bu yaklaşımımızı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar