Keşan'ın yeni CHP'li Belediye Başkanı Özcan: 'Şahsi olarak kullanılan araçları geri aldık'

Keşan'ın yeni CHP'li Belediye Başkanı Özcan: 'Şahsi olarak kullanılan araçları geri aldık'
AKP'den CHP'ye geçen Edirne Keşan Belediyesi'nin Başkanı Mehmet Özcan, önceki dönemdeki makam araçlarına tepki gösterdi: "Şahsına, evine tahsis edilmiş olan araçları iptal ettik. Başkanlık makamının bile şahsi olarak, evine kullanılan araçları varmış."

EDİRNE - Keşan'da CHP'den Belediye Başkanı seçilen Mehmet Özcan, AKP döneminde bazı makam araçlarının şahsi olarak kullanıldığını ve bunları geri aldıklarını açıkladı. Özcan, "Başkanlık makamının bile şahsi olarak, evine kullanılan araçları varmış" dedi. AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise "Mali müfettişe incelettiriyoruz. Davaya gidecek yerler var" diye konuştu.

AKP döneminden 483 milyon TL borç devraldıklarını açıklayan Keşan Belediye Başkanı Özcan, "Hoş bir tablo devralmadık" dedi. Özcan, "Sızlanma dönemi olsun istemiyorum. Gerçekten sistemi bozulmuş, ekonomisi dağıtılmış bir belediye devraldığımızı söylemek isterim ama bunları 6-7 ay içerisinde toplayabiliriz kanaatindeyim" diye konuştu.

'ÇOLUK ÇOCUĞUMU MAKAM ARACIYLA GEZDİRMEM'

"Şahsi kullanılan araçları geri aldık" diyen Özcan, şöyle devam etti:

"Makam aracı gibi şahsına, evine tahsis edilmiş olan araçları iptal ettik. Başkanlık makamının bile şahsi olarak, evine kullanılan araçları varmış. Ben hiçbir zaman çoluk çocuğumu makam aracıyla gezdirmedim. O koç başlarına çarpan bir araç vardı. O da kendisine tahsisliymiş. Şimdi o yok ortalıkta. O araçlar işle ilgili olarak kullanılır, akşam yine otoparkta olur."

kesan2.jpeg

TEMSİL AĞIRLAMA GİDERLERİNE ÜÇ AYDA 13 MİLYON TL

Kamu kuruluşlarında bütçelerin kasım ayında yapıldığını ve 1 Ocak'ta yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özcan, "O zamanlar başkanlık temsil ağırlama giderlerine bir kalem konulmuş. Üç ayda 13 milyon TL kadar bir kısmı seçim üzeri harcanmış. Bunu vatandaşın takdirine sunuyorum. Göreve başladık. Önce toparlanacağız, sonra da yatırımlara devam edeceğiz" dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANACAK

Tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladıklarını vurgulayan Özcan, "Işıklandırmalarla ilgili bazı yerlerde tasarrufa gideceğiz. Spor salonunun ışıklarını sabaha kadar yakmayacağız. Stat ışıklarını 23.00’te kapatacağız. Tehlike arz eden yerleri açık tutacağız ama gereksiz yere yananları da keseceğiz" diye konuştu.

AKP'Lİ AKSAK: DAVAYA GİDECEK YERLER VAR

AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise Keşan Belediyesi'nin AKP dönemindeki borçlarıyla ilgili "Resmi borçlanma yapılmış ama ortada bir şey yok. Ben 160 bin liralık leblebinin hesabını nasıl yapacağım? Mali müfettişe incelettiriyoruz, Raporunu çıkarıyoruz. Davaya gidecek yerler var. Özellikle DSİ’nin yetki verdiği, imzaları aynı kişinin olsa da imza sirkülerine uymayan, yırtılıp atılan, sözleşmenin yerine yeni yapılan birtakım şeyler var. Bu hukuksal bir konu. Elimizde ciddi veriler var, üzerine gideceğim" dedi.

Öne Çıkanlar