Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir

Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir
CHP lideri , dönemin YÖK Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası başörtülülerin üniversitelere alınmaya başlandığını anlattı. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ü şahit gösterdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yasa teklifi vermesiyle başlayan başörtüsü tartışmasında yeni bir açıklama daha yaptı. Kılıçdaroğlu başörtülü öğrencilerin okullara alınmasını sağladığını söyledi.

Sivas merkezli Kanal 58'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Yusuf Ziya Özcan o dönem YÖK başkanıydı. Ben de yeni genel başkan olmuştum. Üniversitelere kız öğrenci alınmıyor. Bunlar da hükümetti, sesleri bile çıkmıyordu. Yusuf Ziya Özcan’a dedim ki ‘Niye bu kız öğrencileri almıyorsunuz...' ‘Siz karşısınız’ dedi. ‘Hayır biz karşı değiliz’ dedim. ‘O zaman ben yarın sabah alıyorum’ dedi. Alın, niye almıyorsunuz. Alındı. Bunu sayın Abdullah Gül de gayet yakından bilir bu telefon görüşmesini. Bunu hiç propaganda aracı olarak hiç kullanmadım. Başörtüsünü zihnimde kaldırmaya ne zaman karar vermiştim?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı adayıyken Okmeydanı mitinginde son cümlelerim... ‘Başörtüsü yasağını da kaldıracağım’ diye. O mitingde söylediğim son cümledir bu. Kadın istediği gibi giyinir ama kadına 'Neden başörtüsü giydin' diye sormayacak, diğerine de... Siyasetçinin ne işi var burada? Diyorlar ki 'Anayasa'yı değiştirelim.' Aileyi koruyacakmışız! Peki, Amerika’daydım. Sen aileden söz ettiğin değil mi aileyi konuşacaksın. Bostan’dan New York’a geldim. 35 katlı gökdelenin önünde." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar