Kılıçdaroğlu: Berlin'le ilişkileri güçlendireceğim, ziyaret edeceğim ilk üç ülkeden biri Almanya olacak

Kılıçdaroğlu: Berlin'le ilişkileri güçlendireceğim, ziyaret edeceğim ilk üç ülkeden biri Almanya olacak
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde Türkiye-Almanya ilişkilerini güçlendireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimi kazandıktan sonra ziyaret etmek istediği ilk üç ülke arasında Almanya'nın da olacağını vurguladı.

Artı Gerçek - Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanması halinde Türkiye-Almanya ilişkilerini iyileştireceğini söyledi. Alman haber ajansı dpa'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ülkesinin vizesiz seyahat ve Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik konularında hızlı bir şekilde ilerlemek istediğini vurguladı.

AB içinde belirleyici olması için Almanya ile ile ilişkilerin iyi olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Almanya ile ilişkilerimizi mutlaka güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, seçimi kazandıktan sonra ziyaret etmek istediği ilk üç ülke arasında Almanya'nın da olacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, hükümet çevrelerinden, muhalefetin seçimi kazanması halinde bunun bir "darbe" anlamına geleceğine yönelik iddiaları da eleştirerek, "Bu durum demokrasiye inanmadıklarını gösteriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Halkın oyu değerlidir ve bunu kabul etmek zorundalar" dedi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar