Kılıçdaroğlu: Yeni bir tek adam aramıyoruz

Kılıçdaroğlu: Yeni bir tek adam aramıyoruz
CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması' başladı. Açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu "Yeni bir tek adam aramıyoruz" dedi ve 'siyaset üstü beyin takımı' dediği ekonomi danışmanlarını tanıttı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün düzenlenen 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda yeni vizyon belgesini açıklayacak.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan etkinlikte salon tamamen doldu. Bazı partililer salon dışında kaldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte salona girdi. CHP liderinin salona girişi sırsında "Hak hukuk adalet" ve "halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atıldı.

Kılıçdaroğlu'nun salona girmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile toplantı başladı.

KILIÇDROĞLU: İKTİDAR OLACAĞIZ

Açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yapıyor. Kürsüye çıkarken atılan "iktidar" sloganlarına CHP lideri "o da olacak" diyerek cevap verdi.

Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün dinleyeceğiz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Krizden alnımızın akıyla hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Derin bir krizin içerisindeyiz. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Bunun çaresg tek adam gitsin başka tek adam gelsin değildir. Tek adam gitsin evet. Tek adam rejimi bitsin mi evet bitsin ancak yerini yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz. Türkiye cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz, kutuplaşmış dönemler yaşamayacak."

"Türkiye'yi kurumları, yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu, bölgesinde barışın merkezi haline gelmiş Türkiye'yi inşa edeceğiz. Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır."

"Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. Siyaset üstü beyin takımından bazı isimleri burada göreceksiniz. Dünyadan ve Türkiye'den konusunda uzman, 70 kişiden oluşan büyük bir gü birliğinden söz ediyorum."

'BAY KEMAL GERİ ADIM ATMAZ'

"Ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını daha başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz."

"Kısa bir süre sonra da Almanya'ya gideceğim. Orayı da yakından takip etmenizi özellikle rica ediyorum. Bahsettiğim bu 70 değerli isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim."

"Üç büyük gücümüz var. 1 halkımız, 2 sizler yani siyasi gücümüz 3. ise dostlarımızla kurduğumuz siyaset üstü güç birliğimiz."

"Bahsettiğim sistemi hangi mantıkla oluşturduk. Bu değerli 70 kişi 24 çalışan bir güç birliği olacak. Bir kısmı günü bitirip uyumaya hazırlanırken dünyanın diğer yanındaki dostlarımız güne merhaba diyecekler. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti için ne de iktidar için çalışacak. Onlar vatanları için çalışacaklar."

"Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir, sistemi kurmaktır. Benim işim sistemi çalıştırmaktır, kalıcı kılmaktır."

EKONOMİ TAKIMINI TANITTI

CHP lideri konuşmasının devamında ekonomide kendisine danışmanlık yapan isimleri tanıttı:

"Kılıçdaroğlu sahneye ilk olarak "Merkel'in danışmanıydı. Çin devlet başkanının da danışmanlığını yaptı. Benim de yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım. Dünyanın ilk 20 ekonomisti arasında gösterilen sayın Daren Acemoğlu bizimle olacak: Gelecek yıllarda Nobel alacağından da yüzde 100 eminim."

Kılıçdaroğlu'nun 'siyaset üstü' olarak tanımladığı ekonomi kadrosunda ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refet Gürkaynak, eski TCMB Baş ekonomisti Hakan Kara, çeşitli kurumlara danışmanlık yapan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Haccer Foggo gibi isimler yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar