Kılıçdaroğlu Erdoğan'a çağrısını yineledi: Cesaretin varsa gel tartışalım, millet de seyreder

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a çağrısını yineledi: Cesaretin varsa gel tartışalım, millet de seyreder
Sivas Koyunhisar'da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşılıklı tartışma çağrısını yineledi. Konuşmasının sonunda söz alan bir yurttaş “Ben aç yatarken nasıl tok yatıyorsun? Tayyip Abi ne deyim, saygı duyuyorum" diyerek dert yandı.

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasının başında kutuplaşma iklimine değinen Kılıçdaroğlu, 'huzurlu bir Türkiye vaaddetti:

“Size kendi içinde barışık; her evde huzurun, bereketin olduğu güzel bir Türkiye vaat ediyorum. Kamplaşmayı değil, kavgayı değil. Barış ve huzuru vaat ediyorum. Niye kamplaşıyoruz? Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Komşumuzun inancını sorgulamaya başladık. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Türkiye’nin işe, aşa ihtiyacı var.”

'CESARETİN VARSA GEL TARTIŞALIM'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik televizyonda karşı karşıya gelme çağrısını da yineledi, kendisine güvendiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Onlar kavga ediyorlar, benim kavga etmeye niyetim yok. Onlar diyorlar, ‘Gel tartışalım’. Hay hay, buyurun gelin. Sizin dünya kadar televizyonlarınız var. Yüreğiniz, cesaretiniz varsa, millet de seyreder, gel tartışalım. Çünkü ben bilgime, vizyonuma, inancıma, kimliğime güveniyorum.”

YURTTAŞ DERT YANDI: TAYYİP ABİ, BEN AÇ YATIYORUM

CHP liderinin konuşmasının ardından Fadime Yüksel adında bir yurttaş, sorunlarını anlattı.

İstanbul'da emekli olduktan sonra çiftçilik yapmaya karar verdiğini söyleyen Yüksel, artan maliyetlerden dolayı geçinemediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen yurttaş, “Ben aç yatarken nasıl tok yatıyorsun? Tayyip Abi, ne deyim, saygı duyuyorum sana. Ben aç yatıyorum. Ben torunlarıma tatlı alamıyorum.” dedi.

'SİYASETİN ELEŞTİRİYE İHTİYACI VAR'

Yurttaşların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “Derdinizi açıkladınız, dediniz ki siz olmasaydınız, biz bunu da açıklayamazdık. Bir korku iklimi var. Hiç korkmayın, siyasetin eleştiriye ihtiyacı vardır, alkışa değil.” dedi. CHP lideri “herkes rahat konuşacak, rahat derdini anlatacak.” diyerek sözlerini tamamladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar