Kılıçdaroğlu: Gün yaralarımızı birlikte sarma günü

Kılıçdaroğlu: Gün yaralarımızı birlikte sarma günü
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Maraş'taki depremlerin ardından yaptığı açıklamada birlik mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine AFAD'ın kendisine randevu vermediğini söyleyerek "Nedenini gayet iyi biliyorum ama bunlar şu gün için önemli değil" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler hakkında düzenlediği basın toplantısında, "Artık gün, hepimizin ortak çalışma ve ortak mücadele etme günüdür" dedi. "AFAD'ın karşılamaması halinde belediye başkalarımız elinden gelen çabayı gösteriyor" diyen CHP lideri, gelen bir soru üzerine de "AFAD'dan randevu istedim, dönüş olmadı. Nedenini gayet iyi biliyorum ama bunlar şu gün için önemli değil" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun afet koordinasyon çalışmalarıyla ilgili basın toplantısından öne çıkanlar şu şekilde:

“Sabah 05.30'da bir telefonla uyandım. Daha sonra telefonlar arka arkaya geldi. Oturup bir çalışma yapamamız gerektiğini ifade ettik. Depremin yaşandığı her yerde bir genel başkan yardımcısı görevlendirildi. Bir telefon hattı kurduk. Çok sayıda yardım talebi geliyor. AFAD'ın karşılamaması halinde belediye başkanlarımız elinden gelen çabayı gösteriyor. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu biliyoruz.

Bunun önlemini akılcı politikalarla almak en büyük arzumuz. Milletimizin başı sağ olsun. Hep birlikte gönlümüz ve dualarımız o bölgede. Bölgede çalışan arama kurtarma yetkilileri var. Hayat kurtaran herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Olay yansıdığı andan itibaren Genel Merkez'e geldik.

51 belediyemiz 707 araç gönderdi. 36 bin 347 personel deprem bölgesinde görevde. Gıda ve yardım malzemeleri gönderildi. 15 içme suyu tırı, 21 gıda tırı, dokuz mobil mutfak tırı, 42 bin 500 battaniye, 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi.

​​Belediye başkanlarını ve valileri aradım. Başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Gün hepimizin ortak çalışma ve mücadele etme günüdür. Bunu belediye başkanlarımıza ilettim.

AKP'li vekilin ve ailesinin enkaz olduğunu duydum Sayın Elitaş'ı aradım. Bilgi aldım.

Veli Ağbaba'yı aradım ne olursa olsun o insanları otele yerleştirelim dedim. Otellerin çoğunun yıkıldığını söyledi. Türkiye olarak seferber olmalıyız, oluyoruz aslında.”

Ayrıntılar geliyor...

Öne Çıkanlar