Kılıçdaroğlu, IŞİD'in öldürdüğü asker Fethi Şahin'in ailesiyle görüştü

Kılıçdaroğlu, IŞİD'in öldürdüğü asker Fethi Şahin'in ailesiyle görüştü
2016'da IŞİD tarafından öldürülme anlarına dair video paylaşılan askerlerden Fethi Şahin'in ailesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Aile, devletin hala oğullarıyla ilgili bir açıklama yapmadığını, e-Devlet'te "yaşıyor" göründüğünü anlattı.

Artı Gerçek - IŞİD’in Suriye’de öldürdüğü ve videosunu yayınladığı iki askerden biri olan Fethi Şahin’in babası Mehmet Şahin ve akrabaları, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Ziyarette, Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik eşlik etti.

'DEVLET BİZE AÇIKLAMA YAPMIYOR'

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Şahin’in ailesi, devletin oğulları hakkında kendilerine bir açıklama yapmadığını ve şehitlik statüsü vermediğini, hatta öldüğünü bile kabul etmediğini, oğullarının e-devlette hala “yaşıyor” göründüğünü aktardı.

CHP’nin konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi vereceği öğrenildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu da Şahin ailesini 26 Eylül 2022’de, evlerinde ziyaret etmişti.

FETHİ ŞAHİN KİMDİR?

IŞİD'in 2016 yılında, Suriye’de rehin aldığı Türk askerleri 23 yaşındaki Sefter Taş ve 26 yaşındaki Fethi Şahin’i öldürdüğüne dair video yayınlandı. Videonun yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi. Ancak Fethi Şahin'in ailesine ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Şahin’in ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektupta, “Sefter Taş'ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz" diye yardım istemişti.

KATİL TÜRK VATANDAŞI ÇIKMIŞTI

IŞİD’in yayınladığı görüntülerde iki askeri öldüren kişinin Türk vatandaşı IŞİD’li Talip Akkurt olduğu yargılama aşamasında ortaya çıkmıştı. Türkiye’deki IŞİD yargılamalarına giren belgelerde ise iki askerin görüntüsünü çektirip, servis ettiren kişinin de IŞİD’in sözde medya bakanı Ömer Yetek olduğu anlaşılmıştı. Yetek, itirafçı olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akkurt’un ise Suriye’de SİHA saldırısı sırasında öldüğü ileri sürüldü. (ANKA)

Öne Çıkanlar