Kılıçdaroğlu kulisi: İmamoğlu'nun İstanbul'u yeniden kazanmasını bekliyor

Kılıçdaroğlu kulisi: İmamoğlu'nun İstanbul'u yeniden kazanmasını bekliyor
CHP'deki son kulis bilgilerini yazan Fikret Bila, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yerel seçim öncesi başkanlıktan istifasına karşı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun da yerel seçime partisinin başında girmeyi planladığını aktardı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP'de değişim talepleri dillendirilirken, bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibi isimler zaman zaman kamuoyu önüne çıkıyor.

Özellikle İmamoğlu'nun genel başkan adaylığı için hazırlandığı iddiaları gündeme getirilirken, Halk TV yazarı Fikret Bila bugünkü 'Kılıçdaroğlu'nun Kararları' başlıklı yazısında, CHP'deki son kulisleri aktardı. Bila'nın yazısının bir bölümü şöyle:

"Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri gösteriyor ki partisini yerel seçimlere genel başkan olarak götürmek istiyor. Yerel seçim öncesinde iç çekişmeler nedeniyle CHP’nin yıpranmasını ve enerji kaybetmesini istemiyor.

Kurultayın her aday için demokratik ve eşit koşullarda yapılmasını önemsiyor. İmamoğlu’na veya başka bir adaya 'el vermesi' gibi bir yaklaşımı yok. Bunu demokratik bir yöntem olarak görüyor. Kurultay delegelerinin, özgür iradeleriyle karar vermelerinin doğru olacağını düşünüyor.

İmamoğlu’nun yerel seçimlerden önce istifa etmesini istemiyor, İstanbul seçimini yeniden ve daha büyük bir başarı ile kazanmasını bekliyor. Genel başkanlık konusunun yerel seçimde sağlanacak başarıdan sonra değerlendirmesinin doğru olacağı düşüncesinde."

Öne Çıkanlar