Kılıçdaroğlu'ndan Suriye açıklaması: Dediğimiz noktaya gelmeleri doğru

Kılıçdaroğlu'ndan Suriye açıklaması: Dediğimiz noktaya gelmeleri doğru
İktidardan gelen Suriye politikasındaki değişiklik sinyalini olumlu olarak nitelendiren CHP Lideri, "bizim dediğimiz noktaya gelmeleri doğru" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir otelde partisinin üye katılım törenine katıldı. Tören sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde iktidardan gelen ve Suriye politikasında dönüş sinyali olarak nitelendirilen açıklamalar vardı. 

Açıklamaları olumlu olarak değerlendiren KIılıçdaroğlu, "Suriye politikasında da bizim dediğimiz noktaya gelmeleri doğru. Umarım başarılı olurlar. Keşke bizi daha önceden dinleselerdi. Keşke bu olaylar olmasaydı. Hatalarından dönmek istiyorlar, ne kadar dönecekler bilmiyorum. Umarım bu hatalardan dönme, kendilerinin özgür iradesiyle gerçeklemiş olur" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Rusya'nın Suriye rejimi ile görüşülmesi için Türkiye'ye önerilerde bulunduğunu, kendisinin de Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile ayak üstü görüştüğünü, iki ülkenin istihbarat birimleri arasında kesilen temasın da yeniden başladığını söylemişti. Çavuşoğlu ayrıca "Muhalif Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik." şeklinde konuşmuştu.

Çavuşoğlu'nun bu açıklamaları, iktidarın Suriye politikasında U dönüşü hazırlığı olarak nitelendiriliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar