Kılıçdaroğlu tepki göstermişti: Bakanlık İngiltere ile yapılan düzensiz göç anlaşmasını açıkladı

Kılıçdaroğlu tepki göstermişti: Bakanlık İngiltere ile yapılan düzensiz göç anlaşmasını açıkladı
İçişleri Bakanlığı, Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği Türkiye ile İngiltere arasında düzensiz göç anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, düzensiz göçle mücadele için diğer ülkelerle oldu gibi işbirliği yapılacağı belirtildi.

Artı Gerçek - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun büyük bir tehlike olarak gördüğü ve iktidarı uyardığı Türkiye ile İngiltere arasındaki ‘düzensiz göç anlaşmasına’ ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara tepki gösterdiği açıklamanın ardından Türkiye ile İngiltere arasında düzensiz göçle mücadele için işbirliği yapılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele için birçok ülkeyle işbirliği yapıldığı gibi Birleşik Krallık’la da işbirliği içinde olunduğu belirtilerek, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceği belirtildi.

BİRÇOK ÜLKEYLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Bakanlık, göçmen kaçakçılarının Türkiye-Sırbistan-Fransa-İngiltere üzerinden yeni bir yol oluşturması üzerine birçok ülke ile işbirliği yaptığı gibi İngiltere’yle de iş birliğine gideceğini belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, küresel bir sorun olan düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelede, Birleşik Krallık dahil göçe “kaynaklık eden, transit ve hedef konumundaki ülkelerle” ikili görüşmeler gerçekleştirildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelede Birleşik Krallık ile istihbarat paylaşımı konusunda mutabıkız. Siyasi istikrarsızlıklar, silahlı çatışmalar ve ekonomik zorluklar tüm dünyada bir göç baskısı oluşturmaktadır. Düzensiz göçün önlenmesi, insanların göçmen kaçakçılarının elinde çıktıkları tehlikeli yolculuklarda hayatlarını kaybetmemeleri öncelikli hedeflerimizdendir. Bu insani konuları, bölgesel ve uluslararası alanda da sürekli gündeme getiriyor ve gündemde tutuyoruz.

Dost ve müttefik ülkelerle, düzensiz göçün önüne geçmek için mevcut işbirliklerimizi güçlendirme yönünde çalışmalarda bulunuyoruz. Bu amaçla göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele için birçok ülkeyle işbirliği yaptığımız gibi Birleşik Krallık’la da işbirliği içindeyiz. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemiz aralıksız devam edecektir.”

KILIÇDAROĞLU 'İÇ SİSTEMİMİZE MÜDAHALE' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu anlaşmayı AB ile yapılan ‘geri kabul’ anlaşmasına benzeterek “Türkiye’ye müdahale anlamına geliyor” demişti.

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

“Bu iş, beceremediğiniz, yapamadığınız ya da her ne sebeple olursa olsun başarısız olduğunuz bir konuda Türkiye’ye müdahale anlamına geliyor. Ne kadar süslü laflarla paketlenirse paketlensin sonuçta bu birilerinin iç sistemimize müdahalesidir

Hem anlaşmanın hem de bizde kurulacak Mükemmeliyet Merkezi’nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından değil de, İngiltere tarafından duyurulması son derece vahim ve sorunlu. İngiliz basınında ayrıca bunun ardından, AB ile yaptığımız geri kabul anlaşmasının benzerinin Türkiye- İngiltere arasında yapılmasının gündeme geleceği de yazılıyor.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar