Kılıçdaroğlu'ndan Barış Pehlivan tepkisi: Bağımsız ve cesur gazeteciler teslim olmayacaktır

Kılıçdaroğlu'ndan Barış Pehlivan tepkisi: Bağımsız ve cesur gazeteciler teslim olmayacaktır
CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazeteci Barış Pehlivan’ın beşinci defa cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi: Barış Pehlivan gibi bağımsız ve cesur gazeteciler dün teslim olmadıkları gibi bugün de teslim olmayacaktır.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, denetimli serbestlik isteği yanıtlanmayan gazeteci Barış Pehlivan’ın bugün beşinci defa cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya platformu X'te paylaşım yapan Kılıçdaroğlu şunları yazdı:

"İktidarını sahte ve montaj videolara borçlu olan Saray; bağımsız gazetecileri sindirmeye, medyayı sansürlemeye devam ediyor… Barış Pehlivan gibi bağımsız ve cesur gazeteciler dün teslim olmadıkları gibi bugün de teslim olmayacaktır, gerçekleri daima yazmaya devam edeceklerdir."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Barış Pehlivan, 2 Ağustos'ta Cumhuriyet'te yayımladığı '5' başlıklı köşe yazısında beşinci kez cezaevine gireceğini duyurmuştu.

31 Temmuz’da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduğunu belirten Pehlivan, Bakırköy İnfaz Hâkimliği’nden çıkacak karara göre, cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini söylemişti.

Pehlivan'ın denetimli serbestlik talebi de reddedilmişti. Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz ise sosyal medya hesabından, "Cezaevi Müdürlüğü bu Kanunun uygulanma şartlarını göz ardı etmiş; Barış Pehlivan hakkında uygulamayacağız demiş. Kendisini Kanun Koyucunun yerine koymuş" demişti.

CHP ise Barış Pehlivan için Adalet Bakanı Tunç ile görüşme talebinde bulunmuştu. Pehlivan için bir araya gelmek istediği Tunç, görüşmeyi iptal etmişti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar