Kılıçdaroğlu'ndan CHP il binasına saldırıyla ilgili ilk açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan CHP il binasına saldırıyla ilgili ilk açıklama
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığına olduğu düşünülen silahlı saldırıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse merak etmesin, hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz" dedi.

Artı Gerçek - CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğu düşünülen silahlı saldırının ardından, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse merak etmesin, kimse karamsarlığa kapılmasın. 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz" dedi.

DSP ziyaretinin ardından kameralar karşısına geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorusu üzerine saldırıya dair konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Hiç kimse merak etmesin, kimse karamsarlığa kapılmasın. 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Olayları yaratanlar da süratle yakalanıp, yargılanacaklar. Kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabi böyle bir olayın olmaması bizim en büyük arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye'de."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de silahlı saldırıya ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu'na telefon etti. Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen silahlı saldırı haberinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir" ifadelerine yer verdi.

Zorlu ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"30 Mart günü Partimize yapılan menfur saldırının gerçek sorumluları serbest dolaşırken meydana gelen bu olay dikkatle irdelenmelidir. Ülkemizin huzur ve sükuneti için olayın bir an önce aydınlatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm CHP camiasına geçmiş olsun diyoruz"

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs seçimlerine günler kala İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın silahlı saldırıya uğramasının ardından, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın da yakınlarında silahlı bir saldırı düzenlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırının partinin binasına düzenlendiğinin düşünüldüğünü açıklayarak "Olayda 6-7 el ateş edilmiştir" dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu" açıklaması yaparak, saldırıdan "Cumhur İttifakı'nın kutuplaştırıcı dilinin" sorumlu olduğu imasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar