Kılıçdaroğlu uyuşturucu iddiasını tekrarladı: Uyuşturucu baronları İstanbul'da fink atıyor

Kılıçdaroğlu uyuşturucu iddiasını tekrarladı: Uyuşturucu baronları İstanbul'da fink atıyor
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki uyuşturucu trafiğinin arttığına yönelik sözlerini tekrarladı. Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Karşıma çık, vizyon neymiş sana öğreteyim" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada daha önce video yayımlayarak dile getirdiği Türkiye'deki uyuşturucu trafiğinin arttığına yönelik sözlerini tekrarladı ve "Uyuşturucu baronları İstanbul'da fink atıyor" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da sert çıkan Kılıçdaroğlu, "İşte ispatladım, ne yapacaksın? Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin" dedi.

Kılıçdaroğlu aynı zaman Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a televizyonda karşılıklı tartışma çağrısını yineledi.

Erdoğan'ın açıkladığı 'Türkiye Vizyonu' programını eleştiren ve Erdoğan'ı yetersizlikle suçlayan Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı'na, “karşıma çık, vizyon neymiş sana öğreteyim” diye seslendi. Bir siyasetçinin bir vizyon belgesi otaya koyabilmesi için önce dünya tarihini, teknolojik gelişmeleri ve dünyanın gidişini bilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ben arada bir Erdoğan'a bir çağrı yapıyorum yine yapayım eğer vizyonerliğin ne olduğunu bana anlatmak istiyorsan senin televizyon kanallarında ben hazırım. Gel, gel, gel, kaçma, gel, vizyon neymiş sana öğreteyim."

'MALI GÖTÜRMEK KONUSUNDA İŞİ FAZLADIR'

Yaptığı karşılıklı tartışma çağrısına AKP'den gelen "Erdoğan'ın boş vakti yok" şeklinde gelen açıklamayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Efendim işi fazlaymış da bilmem neymiş de. İşi fazladır, malı götürmek konusunda işi çok fazla" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI VİZYON BELGESİNE: GEL, VİZYON NEYMİŞ SANA ÖĞRETEYİM'

"Efendim bir vizyon belgesi açıklandı. Nedir özü bilmiyorum ama bir cümle önemliydi. 'Gelin hep beraber bu vizyon belgesinin içine dolduralım' dendi. Bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim, özellikle de bu ülkenin aydınlarına seslenmek isterim, bir siyasetçinin bir vizyon belgesi otaya koyabilmesi için önce dünya tarihi bilmesi lazım. Kendi ülkesinin tarihini bilmesi lazım. Bilimdeki ve teknolojideki gelişmeleri bilmesi lazım. Siz bir vizyon ortaya koyacaksanız bunları bilmek zorundasınız. Yetmez. Aynı zamanda bu ülkenin düşünce insanlarıyla bir araya gelmeniz lazım. Dünyanın gidişatını görmeniz, teknolojideki hızlı gelişimi kavramanız lazım. Tarımda demokraside, sanayine, ileri teknolojide, sosyal yaşamda bütün bunları bilmeniz lazım. Bir hedef ortaya koymanız lazım. Ve arada bir Erdoğan'a bir çağrı yapıyorum yine yapayım eğer vizyonerliğin ne olduğunu bana anlatmak istiyorsan senin televizyon kanallarında ben hazırım. Gel, gel, gel, kaçma, gel, vizyon neymiş sana öğreteyim. Efendim işi fazlaymış da bilmem neymiş de. İşi fazladır malı götürmek konusunda işi çok fazla! Vizyonermiş ne vizyonu! ayrıca kendisine bir tavsiyem de olsun ikinci yüzyıla çağrı beyannamesini okusun.”

SOYLU'YA 'UYUŞTURUCU' TEPKİSİ: İŞTE İSPATLADIM, NE YAPACAKSIN? ONURUN VARSA İSTİFA EDERSİN

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki uyuşturucu trafiğinin arttığına yönelik sözlerine ilikin de şunları söyledi:

"Baronlar İstanbul'da fink atıyor. Fotoroman demiş ki bunu ispatla. Son bir kaç ayda olan olayları hatırlayalım birlikte. Fotoraman 'İspatla' demiş. Hay hay, son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım.
Sırbistan'da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul'da öldürüldü. Bunun İstanbul'da ne işi vardı? Çünkü İstanbul'u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor. Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir'de öldürüldü. İstanbul'un ortasında, AVM'lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya'da bir başka mafya lideri 'Lotu quli' öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul'da. Ortadoğu'nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar. Bana diyor ki ispatla. İşte ispatladım, ne yapacaksın? Onurun varsa istifa edersin. Siz uyuşturucu baronlarına 'Getirin kaynağını sormayacağım' diye kanun çıkardınız."

'TÜRKİYE, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KARA PARA AKLAYAN ÜLKELERİNİN BAŞINDA GELİYOR'

"Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Pisliğe battık, devlet çürümeye başladı. Kirli paralar kirli insanları şehirlerimize getirdi. Fotoroman için ifade edeyim, yeni fotoğraf fırsatları çıktı. Hiç kaçırmasın. Polislerimizi de sarayın pisliğini kapatmak için kullanmasın. O polisler benim canımdır."

"10 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu kullanması ne demektir? Sadece şu söylenir: Allah belanızı versin. Bir saray iktidarı kendi evlatlarına bunu nasıl yapabilir? Ben bunu gündeme getriyorum, koro halinde saldırıyorlar."

"Ailelerimiz büyük bir tehdit altında. Bütün anne ve babalarımıza söylemek isterim. Ben duyuyorum seslerinizi. Peki çare ne? Yepyeni yatırımları acilen ülkemize getirmektir. Kara paraları değil, tertemiz paraları ülkemize getirmektir."

SOYLU'YA: O BARONLARLA BOY BOY POZ VERENLERİ HAPİSLERDE ÇÜRÜTECEĞİZ

"Yetmez önce ivedilikle kara para akışını durdurmak lazım. İstanbul’a yerleşmiş mafyanın da baronların da başını ezmek lazım. Önce ithal baronlardan başlayacağız sonra bizimkilerle de hesaplaşacağız. Onları de sonlandıracağız. Uyuşturucu baronların temizleyeceğiz. O baronlarla boy boy poz verenleri de hapislerde çürüteceğiz. Ağır cezalar getireceğiz. Bütün annelere söylüyorum bu Bay Kemal’in sözüdür. Bunların tamamını yapacağız. Hapiste belki albüme bakar da o eski günleri yad eder. Öyle kurumlara emir vererek de kendini kurtaramaz bu kişi.

"Sadece hırsızlardan zorbalardan değil aynı zamanda uyuşturucu baronlarından da bu ülkeyi kurtaracağız.CHP bir mücadele partisidir."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar