Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: Mansur Bey adayımızdır

Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: Mansur Bey adayımızdır
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ı yerel seçimde aday göstereceklerini açıkladı: "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır." Kılıçdaroğlu, hedef gösterilen Sezgin Tanrıkulu ile ilglii soru üzerine "TSK bizim gözbebeğimiz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, partide adaylığı tartışılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a dair, "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" dedi.

EOKA FOTOĞRAFI İÇİN YANIT

Sosyal medya hesabından paylaştığı 100. yıl videosunda EOKA’nın fotoğrafının kullanılması ile ilgili soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Bunlara sormak isterim Süleyman Şah türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar; neden Kılıçdaroğlu Süleyman Şah türbesine sahip çıktı? Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayramızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim."

TANRIKULU'NA SAHİP ÇIKMADI: TSK GÖZBEBEĞİMİZ

Kılıçdaroğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri ve hakkında açılan soruşturmayla ilgili soruya, "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir." yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bir kez daha aday olduğunu açıklamıştı.

Yavaş, "Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim" demişti.

Yavaş'ın 'CHP'den aday gösterilmek istemediği' iddia edilmişti.

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, TV100 isimli kanalda yayınlanan bir programda telefon bağlantısında yapmış olduğu yorumlarından dolayı “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Tanrıkulu, kimyasal silah kullanılması iddialarına dair soru önergesi verdiği için programda hedef gösterilmişti. Yayına bağlanan Tanrıkulu ise şunları söylemişti:

“TSK'nin yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan.

Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen... Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı. AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu... Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar