Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Tanju Özcan'a CHP'den kınama cezası

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Tanju Özcan'a CHP'den kınama cezası
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı için kınama cezası verdi. Karar, oybirliğiyle alındı.

Artı Gerçek - CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) bugün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için toplandı. Toplantıda oy birliğiyle Özcan'a kınama cezası verildi.

YDK Sekreteri Deniz Çakır, yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek Disiplin Kurulumuz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, 11.07.2024 Perşembe günü saat 17:58’de sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım nedeniyle Tüzüğümüzün 68/3-c maddesi uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar vermiştir.”

NE OLMUŞTU?

Özcan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu X hesabından hedef almıştı. Özcan, Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hatırlatmak için söylüyorum. Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara’ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultay da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?"

Özcan bu nedenle 17 Temmuz’da MYK tarafından disipline sevk edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar