Kılıçdaroğlu'nun PM'sinde olan Tüm'den kurultay çağrısı

Mutlak butlan kararıyla göreve iade edilen CHP Parti Meclisi üyelerinden Mehmet Tüm, yeni oluşturulacak MYK'de ya da herhangi bir görevlendirmede yer almayacağını açıkladı. 'Bu durum yalnızca partimize değil, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine de zarar vermektedi'" diyen Tüm, kurultay çağrısı yaptı

Kılıçdaroğlu'nun PM'sinde olan Tüm'den kurultay çağrısı

Artı Gerçek- CHP'de Özgür Özel'in genel başkan seçildiği kurultayların "mutlak butlan" kararıyla iptal edilmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden göreve getirilmesinin ardından, göreve iadesine karar verilen Parti Meclisi'nde (PM) yer alan 25 ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP'li Tüm, "Bu koşullar altında, partimizde yaşanan ayrışmaların tarafı olacak herhangi bir pozisyonda bulunmayı doğru bulmuyorum. Bu nedenle oluşturulacak yeni MYK’de veya herhangi bir görevlendirmede yer almam mümkün değildir" diyerek, kurultay sürecinin işletilmesi çağrısında bulundu.

'HİÇBİR GRUBUN, HİZBİN YA DA KİŞİNİN SİYASETÇİSİ OLMADIM'

Mehmet Tüm, paylaşımında şunları kaydetti:

"Yaklaşık otuz beş yıl sosyal demokrasinin, örgütlü mücadelenin ve parti içi demokrasinin savunucusu oldum.

Siyasi yaşamım boyunca hiçbir zaman herhangi bir grubun, hizbin ya da kişinin siyasetçisi olmadım. Her zaman örgütün iradesini, önseçimi ve üyelerin söz hakkını savundum.

Cumhuriyet Halk Partisi bana siyasal yaşamımın en büyük onurlarını yaşattı.

Önseçimden çıkarak milletvekili oldum, dört ayrı kurultayda hiçbir listenin parçası olmadan delegelerimizin özgür iradesiyle Parti Meclisi’ne seçildim.

Bunu her zaman partimizin demokratik kültürünün bir sonucu olarak gördüm.

'BU DURUM TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DE ZARAR VERMEKTEDİR'

Partimizin en zor dönemlerinde dahi tek kaygımız CHP’nin kurumsal kimliğini ve toplumsal muhalefetin umudunu korumak olmuştur.

Ancak bugün geldiğimiz noktada partimiz, iç tartışmaların gölgesinde ciddi bir ayrışma yaşamaktadır. Bu durum yalnızca partimize değil, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine de zarar vermektedir.

'AYRIŞMANIN TARAFI OLMAYI DOĞRU BULMUYORUM'

Bu koşullar altında, partimizde yaşanan ayrışmaların tarafı olacak herhangi bir pozisyonda bulunmayı doğru bulmuyorum.

Bu nedenle oluşturulacak yeni MYK’da veya herhangi bir görevlendirmede yer almam mümkün değildir.

Çünkü bugün ihtiyaç duyulan şey yeni makamlar değil; ortak aklı, dayanışmayı ve birlik ruhunu yeniden inşa etmektir.

KURULTAY ÇAĞRISI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün bileşenleri ortak mücadele zemininde buluşmalı, kutuplaşmayı değil birliği büyütmelidir.

Halkımızın beklentisi; kendi sorunlarına çözüm üretecek, güven veren ve iktidar hedefini büyüten güçlü bir CHP’dir.

Bu nedenle partimiz vakit kaybetmeden kurultay sürecini işletmeli, örgütün iradesine başvurmalı ve tüm tartışmaları demokratik zeminde sonuçlandırmalıdır.

Çünkü CHP’nin gerçek sahibi örgütüdür, üyeleridir ve ona gönül veren milyonlardır." (POLİTİKA SERVİSİ)

mutlak butlan chp kemal kılıçdaroğlu Özgür Özel demokrasi