Kulis: 'AKP'de tablo iç açıcı değil, iller tasfiye ediliyor'

Kulis: 'AKP'de tablo iç açıcı değil, iller tasfiye ediliyor'
Gazeteci Nuray Babacan, AKP'de yerel seçim sonrası motivasyonun 'sıfır' olduğunu, il yönetimleriyle milletvekilleri arasında, milletvekillerinin de kendi aralarında kavgalı olduğunu yazdı. Babacan "AKP'de ortaya çıkan tablo pek iç açıcı değil" dedi.

Artı Gerçek - AKP’nin kuruluş yıldönümünde yaratılmak istenen coşku kısa sürdü. Yerel seçimlerde yaşanan başarısızlık sonrasında, 20 il yönetimi görevden alınırken, yerlerine kimlerin atanacağı konusunda belirsizlikler devam ediyor. GazetePencere yazarı Nuray Babacan, bu durumun AKP açısından illerde kaotik bir ortam yarattığını, bazı illerde geçici yönetimlerin atanmasıyla sorunların çözülmeye çalışıldığını, ancak sürecin, krizi derinleştirdiğini belirtti.

Nuray Babacan'ın bugünkü 'AKP’de sıfır motivasyon “Gidecek cenaze de mi yok?' başlıklı yazısı özetle şöyle:

"AKP’nin kuruluş yıldönümünde yaratılmak istenen hava geçtikten sonra, ortaya çıkan tablo pek iç açıcı değil. Tüm illerde yerel seçimlerde ortaya çıkan halen de devam eden acayip çekişmeler var. Şimdiki çekişmenin nedeni de kongre sürecinde görevden alınan il yönetimleri ve yerlerine vekaleten kimin atanacağı sorunu.

İLLER TASFİYE EDİLİYOR

İller birer birer tasfiye ediliyor. Önümüzdeki yıl yapılması planlanan kongre öncesinde ‘bir nevi kayyum’ atanıyor. Kongre süreci bu geçici yönetimlerle tamamlanacak. Yerel seçim başarısızlığının ardından el çektirilen illerin sayısı 20’yi geçti. Partiyi kongreye götürecek yeni il yönetimlerine gelince. Milletvekillerinin konsensüsü söz konusu değil. Teşkilat Başkanı elinde birkaç isimle saraya gidiyor. Bu isimler içerisinden Erdoğan’ın uygun gördüğü isim atanıyor. Tepeden yapılan bu atamalar, “Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız. İller bu atamalar yüzünden kaynıyor” yorumlarına neden oluyor.

İSİM BULAMADILAR!

Bu arada her görevden alma anonsunda gözler, Ankara ve İstanbul yönetimlerine çevriliyor. Çünkü partide yerel seçim başarısızlığı nedeniyle görevden alınacaklar arasında bu iki yönetimden bahsediliyordu. Gecikme için “Cumhurbaşkanı bu yönetimler için uygun isim bulamadı, önerilen isimlere ikna olmadı” yorumu yapılıyor. İktidar partisinin geçici il başkanı için isim bulmaması da manidar! Hemen ekleyelim. Milletvekilleriyle il yönetiminin açıktan kavga ettiği illerden biri de İstanbul. İl yönetimi ile milletvekilleri arasındaki kriz, parti içinde açık açık konuşuluyor.

VATANDAŞ İLGİSİZ

Anlatılan o ki; illerde düzenli yapılan il danışma toplantıları artık yapılamaz olmuş. Birincisi toplantıya katılanlar birbiriyle sorunlu. İkincisi bu toplantılar vatandaşların sorunlarını dinlemek için yapılıyordu. Ortaya çıktı ki, toplantıya katılanlar sürekli hükümeti eleştiriyor. Ayrıca bazı illerde seçmenin buna bile tenezzül etmeyip, toplantılara da katılmadığı anlatılıyor.

KLİK SORUNU!

Partinin aldığı hal, ekipleşme ve gruplaşmanın vardığı nokta, sarayda yapılan son İstişare Kurulu toplantısında gündeme gelmiş, eski meclis başkanları “İlçelerden genel merkeze kadar herkes birilerinin adamı. Bu ekipleşme partiyi çürütecek…” diye görüşlerini dile getirmişti. Erdoğan da sessizce dinlemişti..."

Öne Çıkanlar