Kulis: Akşener'in görevden aldığı Ankara İl Başkanı yeniden görevlendirilecek

Kulis: Akşener'in görevden aldığı Ankara İl Başkanı yeniden görevlendirilecek
Yerel seçimlerden önce İYİ Parti Genel Başkanı Akşener tarafından görevden alınan Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım'ın yeni başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından tekrar aynı göreve atanacağı iddia edildi.

Artı Gerçek - 31 Mart yerel seçimlerinden önce, Meral Akşener'in de katıldığı aday tanıtım toplantısında Mansur Yavaş lehine atılan sloganlar sonrası görevden alınan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

T24'ten Serkan Demirtaş'ın edindiği kulis bilgisine göre, yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, Yıldırım'ı tekrar Ankara İl Başkanı olarak atamaya hazırlanıyor.

YAVAŞ'A DESTEK VERMİŞTİ

Yener Yıldırım, görevden alınmadan önce CHP’nin belediye başkan adayı gösterdiği Mansur Yavaş'a desteğini açıkça belirtmiş, o zamanki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meral Akşener, protesto gösterileri ve yaşananların ardından, 14 Şubat'ta İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım’ı görevden almıştı.

arti-75.jpg

Yıldırım'ın yerine Akif Sarper Önder getirilmişti.

Öner ise 23 Nisan'da istifa ettiğini duyurmuştu.

YÜKSEL ARSLAN PARTİYE GERİ DÖNÜYOR

Öte yandan, İyi Parti’den istifa eden 28. dönem Ankara milletvekili Yüksel Arslan ile de parti arasında görüşmeler yapıldığı ve Arslan’ın muhtemelen İyi Parti’ye geri döneceği iddia edildi.

Müsavat Dervişoğlu'nun bu kararları, parti içindeki farklı kanatları bir araya getirme ve birlik sağlama çabası olarak yorumlanıyor. Yıldırım'ın yeniden atanmasıyla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar